Kampen mod pletter og kalk i badeværelset stopper aldrig. Og i mange tilfælde kan brug af rengøringsmidler være den eneste måde at bekæmpe problemerne på.

På supermarkedets hylder findes et utal af midler, der lover lette løsninger med næsten ingen indsats. Literprisen er omkring 60 kr.

Mørke pletter i badet

Pletterne, der sætter sig på både fliser og i fugerne, består hovedsagelig af gamle sæberester og proteinstoffer, der tilsammen udgør en glimrende grobund for bakterier. Så det er ikke kun for et syns skyld, at der skal gøres rent.

I vores forældres og bedsteforældres tid kendte man til et godt råd: soda! Betegnelsen er mere korrekt kaustisk soda eller ætsnatron. Den kemiske betegnelse er natriumhydroxid.

Det er et basisk stof med en kraftigt ætsende virkning. Det benyttes også til afsyring af gamle møbler.

Derfor skal du huske at benytte beskyttelsesbriller og handsker. Det gælder i øvrigt også for de fleste færdige rengøringsmidler fra supermarkedet. Kaustisk soda købes som regel som fast stof i små hvidlige eller grålige perler.

Spray din hjemmelavede blanding over pletterne, og lad det virke nogle minutter. Brug en børste eller en svamp til at skrubbe pletterne væk, og problemet er løst.