Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan fjerner du rødvinspletten

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Du behøver ikke at bekymre dig over den indtørrede rødvinsplet på det lyse trægulv eller træbord. Med hjælp fra lidt kemi kan den fjernes helt. Se her hvordan.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
30 minutter
Pris
50 kroner
Fjern rødvinspletten

Intro

Rødvin på det lyse trægulv eller -bord kan umiddelbart ligne den helt store katastrofe. Men fortvivl ikke; pletten kan godt fjernes, også selv om vinen er trængt ned og er tørret op i træet!

Du hælder i første omgang et tykt lag glycerin på pletten, dækker det til med en bomuldsklud og et stykke plastic, og så skal kemien arbejde i 12 timer.

Til sidst bleges pletten med en brintoverilteopløsning, som efterfølgende neutraliseres med 33 % eddikesyre. Vi renser her et fyrretræsgulv, men glycerin kan bruges til alle lysere, ubehandlede eller sæbebehandlede, massive gulve.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Tør pletten over med køkkenrulle, og hæld så et godt tykt lag glycerin på pletten, så den er fuldstændig dækket med den tyktflydende væske.

2

Læg en bomuldsklud over pletten med glycerinen, og dæk så til med et stykke plastic. Regn med, at det tager omkring 12 timer, før glycerinen har trukket det meste af farven op i kluden.

3

Når du igen fjerner plast og klud, kan du se, at glycerinen har trukket det meste af farven op i kluden.

4

Når området igen er tørt, kan du blege de sidste rester af pletten ved at smøre en 3 % brintoverilteopløsning på. Lad brintoverilten virke et par minutter, og neutraliser herefter med 33 % eddikesyre, inden du vasker efter med rent vand.

5

Når pletten til sidst er helt væk, er træets overflade meget sart og “åben”. Det er derfor en god idé at behandle med olie eller sæbe - alt efter hvordan resten af gulvet er behandlet.

Tidsforbrug

En halv times tid. Glycerinen skal dog virke i hele 12 timer.

Pris

Cirka 50 kroner

Sværhedsgrad

Det er ganske let, hvis du har glycerin i huset og ved, hvordan du bruger det.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage