Byggevejledning
Let
Svær
Skummåtten fra Sika fås i tykkelser på henholdsvis 3 og 5 mm. Nærmeste forhandler oplyses på: www.sika.com

Skummåtten fra Sika fås i tykkelser på henholdsvis 3 og 5 mm. Nærmeste forhandler oplyses på: www.sika.com

Det traditionelle svømmende trægulv vil altid give efter og have en mere eller mindre hul lyd, når man går på gulvet. Uanset hvilken type underlag man vælger.

Derfor har Sika udviklet et helt specielt system uden disse ulemper. Navnet er AcouBond og består af en elastisk lim og en 3 mm tyk skummåtte med aflange udskæringer.

Når måtten er rullet ud på et helt plant undergulv, påføres limen i måttens aflange udskæringer med en fugepistol. Det svømmende trægulv lægges nu oven på måtten, så det bliver klæbet fast til undergulvet.

Kombinationen med en akustisk måtte og fuldlimning giver en maksimal reduktion af trinlyd og rumklang. Underlaget er stabilt og modstandsdygtigt over for tryk.

Her lægger vi det lyddæmpende gulv på beton. Systemet kan også lægges på fx klinker og trægulve.

Undergulvet skal forberedes

Uanset underlag skal det være helt plant, så du skal fjerne lunker og andre ujævnheder, før du går i gang.

Når et trægulv lægges på et betongulv, skal der være en fugtspærre, så fugt ikke kan trænge op i træet.

Da trægulvet limes fast, kan man ikke bare lægge en fugtspærre af fx plastfolie. I stedet ruller man en særlig primer på undergulvet, der virker som fugtmembran og giver god vedhæftning af limen.

REDAKTIONEN ANBEFALER: 10 støjproblemer: Her er løsningen

Hent byggevejledningen og få en trin for trin-guide

I byggevejledningen, som du kan hente her på siden, viser vi dig, hvordan du forbereder undergulvet, ruller måtten ud og klæber gulvbrædderne fast til undergulvet. Følger du vores vejledningen, er det ikke et svært projekt.