Guide til plastgulv

Et plastgulv er ikke bare et gulv af plastik. Det kan nemlig være forskellige typer gulve, som har forskellige anvendelser og udseender. Her kan du blive klogere på, hvad et plastgulv er, samt hvor og hvordan du kan bruge plastgulv selv.

Hvad er et plastgulv?

Et plastgulv eller plastikgulv er ikke bare et gulv af plastik, som navnet måske ellers antyder. Selvom gulvet naturligvis på en eller anden måde består af plastik, kan der nemlig være tale om to meget forskellige typer gulve.

Betegnelsen plastgulv bruges fx om en simpel gulvtype, som købes i plader, der er udført med ribbe, så du selv kan hæfte dem sammen. Denne type plastgulv anvendes tit som gulv i partytelte.

Plastgulv er derudover også et andet navn for vinylgulv. Vinylgulve er lavet af PVC, som er plastik.

Læs mere om vinylgulv og andre gulvtyper: De 8 bedste gulve til køkkenet

Hvor kan jeg anvende plastgulv?

Du kan bruge plastgulv rigtig mange steder, men det afhænger selvfølgelig af, om det er plastgulv plader eller vinylgulv.

Et plastgulv af vinyl kan holde til rigtig meget og er enormt slidstærkt. Derfor er det oplagt at lægge et plastgulv i køkkenet, bryggerset eller sågar badeværelset, hvis det er godkendt til det af Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK).

Plastgulv-plader bruges sjældent til traditionelle gulve, men det kan være oplagt at bruge udendørs flere steder. Skal du fx bruge et gulv til terrassen eller i campingvognen, er denne slags plastgulv smart.

Gulvet samles som et puslespil pga. pladernes ribbe, der hæftes let sammen. På den måde kan snavs og vand let passere, og gulvet er meget skridsikkert. Derfor er det også en smart gulvtype ved fx swimmingpoolen eller spaet, hvor der kan blive vådt.

LÆS OGSÅ: Byg din egen swimmingpool

Hvad koster plastgulv?

Prisen på dit gulv afhænger selvfølgelig igen af typen.

De to typer plastgulve er begge billige, og du skal nok regne med en pris på omkring et par hundrede kroner pr. kvm.

Sammenlignet med andre gulvtyper, kan det næsten ikke blive billigere at lægge et vinylgulv.

Uanset hvilken af de to typer gulv, du skal lægge, vil du nemt kunne finde et billigt plastgulv.

Plastgulv med forskellige looks

Det gode ved at vælge et plastgulv, uanset om det er pladerne eller vinylgulvet, du skal lægge, er, at gulvene fås i en masse forskellige looks.

Plastgulv-plader kan fås i mange forskellige farver og mønstre, og det samme gælder for vinylgulve.

Du kan fx vælge et trælook, terrazzo- eller stenlook. Det er kun smag og behag, der sætter grænserne, og du kan uden tvivl finde en masse pæne plastgulve i de fleste byggemarkeder.

Rengøring af plastgulv

Det er virkelig nemt at vedligeholde og rengøre et plastgulv. Det skyldes netop, at gulvet er af plastik og derfor særligt slidstærkt og vandfast. Det kræver ikke særlige rengøringsmidler.

Du skal altså ikke vedligeholde et plastgulv med andet end almindelig rengøring, og du skal derfor heller ikke polere dit plastgulv. Du må heller ikke male det, da det ødelægger gulvet.

Andre læser lige nu ...