I opstillingen her afsætter fagmanden først to parallelle streger på hver side af hullet. Derefter et sæt parallelle streger på den anden led. Med et smalt skarpt stemmejern spores der langs opstregningen, hvorefter der stemmes ud bid for bid, så hullet bliver konisk.

Når du skal lave et hul som dette, så vend altid jernet med den flade side ind mod træet, da det giver en lige kant. Til sidst stikkes kanten ren. Nu gælder det om at finde et stykke fyrretræ, der har nogenlunde samme åretegning som gulv-brættet. Det giver det pæneste resultat.

Udstemningen er 2,5 cm gange 3 cm. Det mål plus et par millimeter til hver side streges op på det nye bræt med en bænkvinkel. Med fukssvansen skæres der langs opstregningen.

Til at skære på langs af klodsen benyttes der en fintandet rygsav. Bemærk, at der skæres en smule skråt, så klodsen bliver konisk. Når klodsen er skåret ud, skal den vende, så åretegningen passer til gulvbrættet. Klodsen er en smule for stor, men det rettes nemt til med stemmejernet.

Husk at vende den flade side af stemmejernet mod klodsen. Når klodsen er tilpasset lidt på alle sider, lægges klodsen på plads, og som det ses, passer den. Der smøres nu snedkerlim på klodsen, hvorefter den lægges ned i udstemningen og slås helt i bund med en trækølle.

De få mm, klodsen rager over gulvet, stemmes af, så klodsen bliver helt plan med resten af gulvet. Der slibes efter med et stykke sandpapir korn 120. Er du omhyggelig, med åretegningen, kan reparationen blive nærmest usynlig.