Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny fejeliste

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det er irriterende, når fejelisten ikke sidder ordentligt fast. Men det er faktisk ikke så svært at få den til at holde. Du skal bare slå dykkerne rigtigt i.

VIDEO: Se hvordan du skifter fejeliste

Herunder kan du se en video af, hvordan gulvlæggeren skifter en fejeliste, og længere nede i artiklen får du en beskrivelse af arbejdet, der udføres i videoen.

Først skrabes gammel maling og lakrester af med et skrabejern, eller som her, et gammelt stemmejern. Så er du sikker på, at de nye lister slutter helt tæt til gulvet. Mål nu ud til den ene fejeliste, og streg målet på listen med en blyantsstreg.

Her bruger vi en listesaks til at klippe listen i en 45 graders gering. At bruge en listesaks er både lettere og mindst lige så præcist som sav og skærekasse. Fejelisten lægges på plads, så man kan se at den passer og det markeres, hvor den anden liste skal klippes.

Gulvlæggeren klipper nu den anden liste listen i en 45 graders gering, hvorefter han støder den op til den første liste. Passer geringen som her, streges der op, hvor lang listen skal være, og den kortes af.

Nu hvor listerne er tilpasset, fastgøres de med små dykkere, dykkerne skal hamres ned i gulvet, og ikke i væggen. På den måde arbejder listerne sammen med gulvet.

Til sidst får de et par slag med dyknaglen, så de bliver mindre synlige. De nye fejelister er nu monteret, og efter en gang maling er overgangen mellem gulv og panel igen flot.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige fodliste

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage