Ret gulvet op

Et gyngende gulv skyldes oftest, at strøerne ikke støtter mere. Fagmanden viser i opstillingen her, hvordan du kan udbedre skaden.

Det er gerne kilerne under strøen, der er årsagen til et gyngende gulv. Kilerne har enten givet sig eller er skredet ud, fordi de ikke har været sømmet ordentligt fast. Heldigvis kan man gøre noget ved det, uden at hele gulvet skal tages op.

Fagmanden bruger en såkaldt gulvjack, som er en form for minidonkraft. Med et sneglebor bores der et hul svarende til diameteren på Gulvjacken, som her er 15 mm. Hullet skal blot være en lille centimeter dyb.

Så skiftes der til en mindre bor på 12 mm, og der bores gennem både gulvbræt og strø, så du er helt nede ved det støbte betongulv. Med en specialnøgle skruer du gulvjacken gennem gulv og strø, indtil den rammer undergulvet og derved løfter strøen op.

Ved hjælp af et lige bræt kan du nemt se, om gulvet nu er helt plant. Er det ikke det, er det nemt at regulere gulvjacken, indtil gulvet er helt lige. Borehullet lukkes med en træprop og gulvet er igen stabilt. Både specialnøglen og gulvjacken køber du i et velassorteret byggemarked.

    Andre læser lige nu ...