Først skal den beskadigede flise fjernes. Fagmanden bruger et gammelt stemmejern til at hakke flisen op inde fra midten af. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke hakker ned i undergulvet.

Når hullet er blevet større, kan han få ordentligt fat i flisen og hive den op. Nu skal al den gamle lim fjernes. Det er vigtigt at få skrabet helt i bund, specielt i hjørnerne og langs kanten. Ellers vil den nye flise komme til at ligge højere end de øvrige.

Den nye flise lægges ned uden lim, så fagmanden kan kontrollere, at den ligger i præcis samme højde som de øvrige. Der smøres derefter et tyndt lag lim på med en tandspartel, det er vigtigt at det bliver fordelt lim ud i hele hullet.

Fagmanden spartler limen på ude fra kanten og ind mod midten, for at undgå at der ikke sidder et tykt lag lim i kanten. Flisen lægges på med det samme. Gulvlæggeren trykker godt ned på flisen, så den hæfter til limen. Den overskydende lim tørres af med en fugtig klud.

Til sidst træder gulvlæggeren forsigtigt på flisen. På den måde er han sikker på, at der er fuld kontakt mellem lim og flisen, inden han atter tørrer limen væk med en fugtig klud. Metoden her kan både bruges til kork- og linoleumsfliser.