Video
Let
Svær

Den største udfordring kan være at skaffe en flise magen til de gamle. Ellers gælder det om at fjerne den ødelagte flise i mindre stykker, så du ikke risikerer at slå skaller af fliserne ved siden af.

UDSKIFT FLISEN:

1. Bor huller i den ødelagte flise

Her bores rækker af huller i midten og rundt i kanten med et 6 mm bor. Det tager spændingen af flisen, så den er lettere at slå i mindre stykker bagefter. Pas på, du ikke borer hul i vådrumsmembranen.

2. Fjern fugen med hammer og mejsel

Den skal også fjernes i små stykker. Du kan evt. skære den væk med en multicutter. Fjern også evt. limrester, så bunden er plan. Bagefter skal du gøre hullet rent, så alle stumper og støv er væk

3. Skær flisen til, og tjek, om den passer i hullet

. Kom evt. lidt vand på betonen, inden du smører fliseklæber på, så binder den bedre. Fyld fliseklæber i hullet, og placer flisen. Læg flisen så vandret som muligt, og sørg for, at fugen er lige stor hele vejen rundt. Bank evt. flisen på plads med en gummihammer, så den ligger i niveau med de øvrige fliser.

4. Fordel fugemassen diagonalt på fugerne

Når det kun er en enkelt flise, der skal fuges omkring, kan du godt gøre det med det samme. Tryk fugemassen godt ned i fugen, så den bliver fyldt helt op. En gummispartel er ideel til formålet.

5. Rens flisen for fugemasse, når fugerne er fyldt op

Tør den over med det samme med en ren, fugtig svamp, så den overskydende fugemasse fjernes. Reparationen er færdig. Og gulvet flot igen.