Gulvplader med isolering

Betongulve i kælderrum er ikke specielt charmerende. Hvis det ligger i et rum, der bruges til eksempelvis fjernsynsstue eller legerum giver det heller ikke meget fodvarme eller hygge.

Med et helt almindeligt laminatgulv på bare 7-8 mm kommer rummet til at ligne et opholdsrum. Og så får du faktisk “isoleret” kældergulvet også.

Isolering af kældergulv med skumplast

Inden du lægger det nye laminatgulv, skal du først lægge et lag skumplast på betongulvet. Læg det kant mod kant og med den rillede side nedad. Sørg for, at der er 5 cm ind til væggene, hvor der ikke er skumplast.

Ved at holde den afstand undgår du, at gulvet buer opad i overgangen mellem gulvet og væggen. For isoleringen af kældergulvet er det vigtigt, at du lægger to lag skumplast.

Mellem de to lag ruller du en fugtspærre ud, som er med til at isolere mod fodkulde fra gulvet.

Kældergulvet forbliver lavt

Selvom du lægger fugtspærre, to lag skumplast og laminatgulv, bliver selve gulvet faktisk kun forhøjet med 2 cm. Det er godt, for så får du kældergulvet isoleret, uden at du bliver nødt til at tilpasse de døre, der åbner ind i rummet. Laminatgulv er let at lægge, for det fås næsten kun som klikgulv.

Hvis du vil minimere støjen fra gulvet, kan du lime det sammen i stedet. Hvis du vælger den løsning, skal du fjerne kliksamlingerne på de korte samlinger. Så får du helt almindelige fer og not-samlinger, som du let kan lime sammen.

Svære detaljer

At lægge gulvet er en smal sag, men der kan være udfordringer i rummet, især omkring hjørner, radiatorer og så videre. Du skal desuden holde en afstand på 10 mm væggen, så skumplasten, også kaldet “det flydende gulv”, har plads til at give sig.

Når gulvet er lagt, skal du lave en fodliste langs væggene, og så er gulvet færdigt. Nemt, flot og perfekt isolering af et ellers kedeligt kældergulv.

Hvis du downloader pdf-filen, får du en komplet trin for trin-vejledning til, hvordan du lægger laminatgulv oven på betongulv.