En døråbnings ramme består af to sidestykker, et topstykke og et bundstykke. Bundstykket kalder vi i daglig tale for dørtrinet, og det træder vi på. I nogle tilfælde knirker dørtrinet fra den dag, det bliver monteret, fordi det ikke er ordentligt understøttet.

I andre tilfælde rykker understøtningen sig med årene, og så opstår larmen, så snart du træder på trinet, fordi dørtrinet giver sig og gnider mod rammens sidestykker.

Løsningen er at få skubbet en understøtning ind under trinet, så det ligger stabilt. I langt de fleste tilfælde vil det stoppe knirkeriet og genoprette roen, når nogen går igennem døren og træder på dørtrinet undervejs.

SÅDAN GØR DU:

1. Afmonter fejelisten forsigtigt

så den kan bruges igen. Beskyt gulvet mod mærker ved at lægge en lille klods eller flad spartel under brækjernet eller skruetrækkeren.

2. Gamle klodser kan trækkes ud

ved at tvinge trinet lidt op med kobenet. Nu kan du lægge lidt ekstra tykkelse til klodserne med små stykker krydsfiner, murpap eller plastbrikker.

3. Træd på trinet

inden du stifter fejelisten på igen. Juster med flere klodser om nødvendigt. Stift fejelisten fast, og sænk dykkerne lidt med en dyknagel.