Derfor anbefaler fagmanden, at du også investerer i en retskinne på 2 til 3 meter. Denne model har desuden indbygget vaterpas, så den både kan bruges i forarbejdet til fx at bestemme skævheder i underlaget, men også under lægning, når du skal kontrollere, om forkanten er lige.

Et gulvjern kommer du heller ikke uden om, da det er uundværligt, når gulvbrædder tæt ved væggene skal slås sammen. Køb et med plastichoved, så larmer det ikke så meget, når du slår på det.Skruemaskine, hammer og stiksav findes sikkert allerede i værkstøjskassen, ellers bør du have fat i dem, da de bruges nærmest hele tiden.

Stiksaven skal kunne kippes i sålen uden brug af værktøj, da det er for bøvlet at skulle rode med skruetrækker og unbrako-nøgler for at stille skærevinklen. Kap geringssavnen er en drøm at arbejde med under gulvlægning. Og skal du lægge meget gulv, anbefaler fagmanden, at du anskaffer dig en kap geringssav, da den vil gøre dit arbejde både nemmere, pænere og sjovere. En kap-geringssav er en universalsav, der kan klare mange forskellige opgaver. Ikke mindst når du skal lægge gulv, hvor der ofte skal afkortes og deles mange brædder og paneler, der skal skæres i smig. En stor fordel ved denne model er, at savklingen kan trækkes tilbage på en slæde, så saven kan gabe over meget brede emner.

Kap geringssaven kan grundlæggende skære et snorlige og meget rent snit vinkelret på emnet. Dette lige snit kommer du hyppigt til at bruge, når der lægges gulv. Saven kan også skære i gering. Sålen indstilles trinløst til at skære alt mellem 0 og 50 grader, hvor klingens position kan låses fast. Her laver vi fx et 45 graders snit til højre. Du kan dog komme ud for, at fx et panel ikke kan skæres i smig, hvis det er for højt til, at saven kan gabe over det. Her kan man så lægge savklingen ned i en 45 graders vinkel og skære panelet liggende. Så opnås samme gering, som hvis brættet havde stået lodret.

Til skæring i smig er kap geringssaven også helt perfekt. Saven er perfekt til millimeter-præcise snit. Starter du lidt fra stregen, kan du nemt markere snittet med klingen og justere emnet, så snittet ligger præcist. Er et stykke en anelse skævt eller en mm for stort, er det ikke noget problem at få det rettet op – det ville være umuligt at klare med en fukssvans eller en stiksav. Selv individuelle mål kan du lave. Du overfører blot målet fra smigvinklen til saven, låser sålen fast og skærer, så har du et gulvbræt med en speciel gering. Også meget lange emner kan du klare, hvis du som ekstraudstyr har et stativ til saven. Her kan landet trækkes ud og støtte de lange brædder, så du får en sikker og præcis afskæring. Men også til mindre afskæringer er stativet og landet en god støtte. Her er det bare saven, der flyttes på skinnen, så saven kommer tilstrækkeligt tæt på, til at det korte bræt kan hvile på holderen.

Kap geringssaven er i det hele taget velegnet til de fleste saveopgaver, hvor du ønsker fuldkommen præcision. Så investerer du i sådan en sav, kan du også få stor glæde af den, hvis du skal bygge terrasser, et cykelskur eller andre steder, hvor der skal laves mange og præcise udskæringer.