De gamle køkkenelementer blev genbrugt. Til gengæld blev der ikke sparet på materialerne til det nye gulv, der blev lagt tykke planker på nye bjælker. Så nu er der solidt køkkengulv under fødderne de næste 100 år. Mindst.

Når der skal nyt gulv i køkkenet, er der groft sagt kun tre muligheder. Det nemmeste er at lægge et “svømmende” gulv. Så behøver du ikke flytte køkkenelementerne – gulvet lægges direkte på det eksisterende gulv og skal kunne bevæge sig; der må altså ikke stå tunge køkkenelementer ovenpå. Svagheden ved denne løsning er, at den er midlertidig. Næste gang du ændrer køkkenet, skal gulvet lægges om eller skiftes. Og så er der trinstøjen – den kan minimeres, men ikke fjernes.

Løsning nummer to er at lægge et fuldlimet gulv på det eksisterende gulv. Det giver mindre trinstøj, og det kan lægges uden at flytte køkkenelementerne, selv om de fleste nok vil vælge at afmontere køkkenelementerne, så hele gulvfladen er dækket.

Endelig kan du lægge et nyt gulv fra bunden. Det er den største operation, men er også den mest holdbare løsning, så den valgte vi.