Du kan selvfølgelig skjule det grimme skjold efter potteplanten med et tæppe eller forsøge at ignorere det dybe hak i gulvet under spisebordet.

Men det hjælper ikke. Hvis du har mulighed for at finde et stykke gulvbræt til erstatning for det ødelagte, fx fordi du har et par brædder, fra gulvet blev lagt, eller du kan fjerne en stump fra gulvet inde i bunden af et skab, er du bedre tjent med at fikse skaden en gang for alle.

LÆS OGSÅ: Lav den perfekte reparation af trægulvet

Da det er næsten umuligt at skære direkte ned i et gulv og kun lave et snit, der er få centimeter langt, med andre redskaber, må du købe eller låne en multiskærer. Den kan også hedde multicutter eller multimaster. For ikke at ødelægge de øvrige brædder skal du skære det skadede bræt over få millimeter fra en endesamling og så lirke de sidste milimeter løs. Resten er ganske simpelt, som du kan se på billederne.

vandskadet gulv

Det skadede gulvbræt skal væk. Men det er vigtigt, at de øvrige gulvbrædder ikke tager skade undervejs, så gå lidt forsigtigt til værks.

SÅDAN GØR DU:

1. Den gamle ventil var utæt

og vandet havde lavet en grim skjold på gulvet. Ventilen er nu skiftet, så drypperiet er stoppet, og skaden skal udbedres.

2. Vi skifter kun den dårlige ende af brættet

Du kan selvfølgelig også skifte et helt bræt. Lav en vinkelstreg 5 mm fra en samling, og skær brættet fri med multicutteren.

3. Flæk brættet i mindre stykker

med et stemmejern og et koben. Det gør det nemmere at få de dårlige stykker væk.

4. Flæk de sidste 5 mm af

så det rene fabrikssnit kan bruges som guide til den sidste renskæring. Enden af brættet skal være helt plan.

5. Sav et bræt til

der har samme længde som det, du fjernede. Er der rør,som her, måler du til centrum af røret fra væggen og sætter målet af på brættet. Bor et hul, som er så stort, at der er 8-10 mm luft rundt om røret.

6. Skær bunden af noten væk

så brættet kan lægges oven på den tilstødende fer. Det er vigtigt, at du ikke skærer den øverste del af noten af, da brættet så vil falde igennem hullet!

7. Slå brættet på plads

Brug en træklods til at slå på, så du ikke skader kanterne ved at slå direkte på dem. Lim langs kanten, og læg brættet ned. Tør limen af med det samme, og stil noget tungt ovenpå, som holder brættet nede.

8. Kom godt med lim på den lille klods

der skal ligge bag røret, og brug en trækile til at holde den på plads, til limen er tør. Tør overskydende lim af med en våd klud med det samme.

9. Nu ser gulvet ud som nyt

Det nye bræt er blevet lakeret, og hele reparationen har ikke taget mange timer.