Huller i trægulvet

Vi har fjernet en radiator, og nu skiller hullerne efter varmerørene sig virkelig ud.

Det efterlader et par temmelig grimme og iøjnefaldende huller i gulvet, når du fjerner de gamle radiatorer. De huller skal dækkes hurtigst muligt, og her skal du lave det, snedkeren kalder en “lus”.

En lus er et stykke træ, der fungerer som en lap, og når du er grundig med at måle op og skære til, bliver lusen en helt integreret del af gulvet. Det er selvfølgelig nemmere at opnå ensartethed i gulvet, hvis lusen skæres af træ i samme nuance som gulvbrædderne, selvom det kan være svært at finde. Ellers vil det ofte være nødvendigt at slibe det ned. Det skal vi alligevel her, da vi har fjernet de gamle radiatorer i forbindelse med en slibning af et gammelt lakeret trægulv.

Vi bruger en multicutter og en kap geringssav, da det gør arbejdet langt lettere og hurtigere. Men et stemmejern, en finersav og en skærekasse kan også sagtens klare opgaven.

LÆS OGSÅ: 3 reparationer til huller i gamle trægulve

Derfor er det gået galt

  • Huller efter varmerør er meget tydelige, når radiatoren er fjernet. Det får gulvet til at se grimt ud.
  • Et slemt ridset gulvbræt, hvor ridserne ikke kan fjernes med andre metoder, kan også udskiftes ved at bruge denne metode.
  • Et stykke gulv med et brændmærke eller en plet, der er trængt dybt ned i træet, kan også blive pænt igen med denne metode.
Huller i trægulvet: Det skal du bruge