Fiks det ødelagte gulvbræt

En utæt radiatorventil har efterladt sig en fugtig og grim skjold på gulvet.

Der kan være mange og gode grunde til at ville udskifte et gulvbræt. En grim skjold efter den gamle potteplante, en dyb ridse, fra da junior gik på stylter inde i spisestuen, eller den klassiske utætte radiatorventil, som har efterladt sig et eller flere gennemblødte gulvbrædder, der nu er grimme og misfarvede.

LÆS OGSÅ: Lav den perfekte reparation af trægulvet

Løsningen er ligetil

Men løsningen er ligetil. Du skal blot bruge en multicutter til at skære det dårlige stykke af gulvet og erstatte det med noget nyt og friskt. Dette kræver i sagens natur, at du enten har en stump gulv liggende eller kan købe det i byggemarkedet.

TIP: Er gulvet udgået?

Er gulvet udgået, er et godt tip at prøve at kigge under et skab. Det kan være, at du til formålet kan skære et lille stykke af dér.

Her viser vi, hvordan du skifter et ødelagt gulvbræt omkring en radiatorventil. Det er lidt sværere end at udskifte et helt lige bræt, men principperne er de samme.

Fiks det ødelagte gulvbræt

Derfor er det gået galt

Potteplanter. En potteplante, der står i en utæt potteskjuler, kan meget hurtigt ødelægge et gulvbræt eller to og efterlade sig store og grimme skjolder.

Radiatorventiler. ses også en gang imellem, og her er problemet typisk opstået ved, at der ikke er kommet fliseklæber under hele fladen. En del af klinken hænger på den måde og “svæver”, og kommer der stor vægt på den del, knækker den.

Hakker og ridser. Hver gang møblerne flyttes rundt i hjemmet, kan de ridse og ødelægge gulvet.