Rullespartel er meget lettere at arbejde med end traditionel spartel. Den klæber bedre, og så kan du rulle den på.

Rullespartel er meget lettere at arbejde med end traditionel spartel. Den klæber bedre, og så kan du rulle den på.

Det ser måske let nok ud, når den professionelle maler med sikker og rutineret hånd spartler en væg med lange, flydende træk. Glat og perfekt. Men det er desværre ikke så let at få det pænt, hvis man ikke har prøvet det før. Derfor er det en fordel at spartle sine vægge med en malerrulle.

Rullespartel er tyndere og dermed også meget lettere at arbejde med. Denne metode giver dig et dejlig jævnt lag spartelmasse at arbejde med, og hvis du har forberedt væggen grundigt, kan du nemt få en flot og glat væg. Første skridt er at sørge for, at væggen er plan, ren og klar til arbejdet.

LÆS OGSÅ: Din kvikguide til spartelmasse

5 FORDELE VED RULLESPARTLING

  • DEN LETTE VEJ Rullespartel er lettere end klassisk sandspartling, hvor man risikerer, at massen ikke bliver siddende på væggen. Det skyldes, at massen, man bruger til rullespartel, er en del tyndere og klæber bedre til væggen.

  • MEGET HURTIGERE Dyp rullen i spanden med spartelmasse, rul den på væggen, og gentag. Rullespartling går hurtigt sammenlignet med den almindelige spartling. Ifølge producenten Dana er det omkring 40 procent mere tidssparende.

  • NEM AT GLATTE UD Når først spartelmassen er rullet på væggen, skal den glattes ud, så væggen får den rette glatte tekstur. Det er dejlig nemt, fordi laget, du ruller på, er så tyndt og nemt at arbejde med. Du ruller kun omkring 1-2 mm på.

  • MERE SKÅNSOMT Spartling er hårdt arbejde, og det skal gå hurtigt, fordi massen ikke må nå at tørre, inden du har fordelt den på væggen. Du skåner både ryg, skuldre og arme med rullespartling, hvor du arbejder hurtigere og smartere.

  • SLIB MINDRE Med rullespartling slipper du for at bruge en masse spildtid på at slibe ujævnhederne i væggene bagefter. Når spartellaget er så tyndt, skal du også bruge langt mindre tid med slibeklods og skaft bagefter.

LÆS OGSÅ: Nem og effektiv spartling med girafsliber

Hent vejledningen og få glatte vægge med rullespartel

I vejledningen viser vi trin for trin, hvordan du får glatte vægge med rullespartel, og hvilke materialer du skal bruge. Vi viser blandt andet, hvordan du forbereder væggen, inden du begynder at spartle. Rene vægge er nemlig afgørende for et flot og glat resultat.