Denne beskærer består af et håndtag og en pude. Ved at forskyde de to dele, kan man bestemme bredden på kanten. Når man har fundet den ønskede afstand, kan puden fastlåse i denne position ved hjælp af malertape.

Malingen påføres derefter med en pensel, hvorefter beskærerpuden sættes op på væggen, og skubbes ind til dørkarmen. Nu kører maleren blot op og ned med beskærerpuden, indtil der er en helt lige kant.

Puden må ikke presses ind, men skal lægge løst til væggen for at lave et flot resultat.Alternativt kan man bruge en kantruller, der består af en smal rulle på 7 cm, hvor der er monteret en plade med en række penselhår.

Rullen benyttes som en almindelig rulle, men der køres der kun lige op og ned med rullen. Hårene på pladen gør, at rullens kant bliver helt lige, så der bliver en skarp overgang.

Rullen kan også benyttes med en afstandslineal eller som her et vaterpas, der rulles op ad. Det giver en flot effekt at lave en smal bort langs kanten af hele væggen. På den måde træder den store flade ud af rummet.