PU-maling er genialt

Polyurethan- eller blot PU-maling giver gulve en ridsefast overflade, der holder som epoxy men er nemmere og billigere at arbejde med.

PU-maling er genialt

PU-maling er et stærk, ukompliceret alternativ til akrylmaling

Polyurethan kan meget og findes i alt fra yogabukser til opvaskesvampe. Når det tilsættes til gulvmaling, er resultatet et produkt, der opfører sig som helt almindelig maling, men producerer en overflade, der er langt hårdere og mere modstandsdygtig, end du er vant til, og gør produktet til det oplagte valg de fleste steder i huset.

PU-maling bliver godt nok ikke lige så hårdt som epoxymaling, men det er meget nemmere at arbejde med og billigere, og medmindre du skal male et garagegulv eller en lagerhal, så er PU-maling stærkt nok til gør det selv-arbejdet.

Billigere end epoxy

PU-maling ligger prismæssigt imellem almindelig akrylmaling og epoxymaling.

  • 3 l akrylmaling: 749 kr.
  • 3 l PU-maling: 969 kr.
  • 4 l epoxymaling: 1.449 kr.

Nemt at arbejde med

PU-malingen opfører sig som helt almindelig maling. Malingen omrøres i spanden og påføres med rulle eller pensel på almindelig grunder. PU-maling har samtidig den fordel sammenlignet med epoxymaling, at alt malingen ikke hærder på et par timer. Ubrugt maling kan derfor sættes til side til en anden gang.

Mange formål

Du kan bruge PU-maling til såvel træ som beton. PU-maling er diffusionsåbent, så du kan også male det på terrændæk, fx i kælderen, uden at risikere afskalning. Desuden kan PU-gulvmaling tåle overdækket udendørsbrug, fx på en terrasse.

Stærkere end gulvmaling

Gulve malet med PU-maling er meget mere ridsefaste end med normal gulvmaling. PU-malingen bliver ikke nær så hård som epoxymaling, men det er heller ikke nødvendigt i en bolig, trods kæledyr, børn og møbler, der skubbes rundt.

Nemt at vedligeholde

PU-maling tåler rengøring med grundrens og vand. En anden fordel ved PU-maling er, at den kan males over med andre typer maling, når overfladen først er rengjort og slebet. Til sammenligning skal epoxymaling fjernes fuldstændigt eller males over med mere epoxymaling.

Kan tones i mange farver

PU-maling fås helt ned til glans 30, og malingen kan tones i alle farver. Til sammenligning starter epoxymaling i glans 90, som giver betragteligt genskin, og kan ikke tones.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maler