Hver gang vi samler to ting i et hus, opstår der en fuge. Den fuge kan være alt fra en tynd limfuge til en bred gummifuge, alt fra en mørtelfuge mellem to mursten til den sandfyldte sprække mellem to fliser i indkørslen.

Og uanset hvor fugen befinder sig, uanset hvad fugens opgave er, så står og falder det samlede resultat med fugen. Tag nu fugen omkring et nyt vindue som eksempel. Du kan sætte det bedste og dyreste vindue i din facade – hvis fugen omkring det er af den gale type eller opbygges forkert, skal vinduet måske skiftes ud efter få år. For fugerne er alt andet end passive tilskuere til husets liv.

Fugerne binder husets stive elementer sammen, og de lukker af mellem dem, men de giver samtidig plads til bevægelser. Dag efter dag, år efter år, skal fugerne følge med og holde fast og holde tæt og holde sig pæne, når vind og varme rusker i huset. Og alligevel er fugen ofte en overset detalje, en irriterende ekstra opgave, som dukker op, bedst som vi syntes, det hele gik så godt og snart var overstået!

Men fugerne fortjener simpelt hen al den opmærksomhed, du kan give dem. Når du kender dine fuger og ved, hvilket imponerende arbejde de gør, så har du fugen i dine tanker fra første færd. Du sætter den rigtige plads af til fugen, når du skærer hul til vinduet. Du skaffer den rette primer og det bedste bagstop, vælger den rigtige fugemasse og sætter fugepinden i blød i god tid. Og du glæder dig til at runde arbejdet af med en perfekt fuge, der i mange år vil være dit personlige fingeraftryk på hele huset.