Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fantastiske fuger

Print Gem artikel

Fuger forbinder, og fuger adskiller. Fuger fastlåser, og fuger frigør. Fuger lukker af og beskytter. Fuger luner. Fuger holder tørt. Fugerne i dit hus præsterer et fantastisk arbejde, år efter år. Så du skal fuge godt. For når du fuger godt, bygger du godt.

Logo_DK3

Hver gang vi samler to ting i et hus, opstår der en fuge. Den fuge kan være alt fra en tynd limfuge til en bred gummifuge, alt fra en mørtelfuge mellem to mursten til den sandfyldte sprække mellem to fliser i indkørslen.

Og uanset hvor fugen befinder sig, uanset hvad fugens opgave er, så står og falder det samlede resultat med fugen. Tag nu fugen omkring et nyt vindue som eksempel. Du kan sætte det bedste og dyreste vindue i din facade – hvis fugen omkring det er af den gale type eller opbygges forkert, skal vinduet måske skiftes ud efter få år. For fugerne er alt andet end passive tilskuere til husets liv.

LÆS OGSÅ: 3 klassiske fuge-fælder

Fugerne binder husets stive elementer sammen, og de lukker af mellem dem, men de giver samtidig plads til bevægelser. Dag efter dag, år efter år, skal fugerne følge med og holde fast og holde tæt og holde sig pæne, når vind og varme rusker i huset. Og alligevel er fugen ofte en overset detalje, en irriterende ekstra opgave, som dukker op, bedst som vi syntes, det hele gik så godt og snart var overstået!

Men fugerne fortjener simpelt hen al den opmærksomhed, du kan give dem. Når du kender dine fuger og ved, hvilket imponerende arbejde de gør, så har du fugen i dine tanker fra første færd. Du sætter den rigtige plads af til fugen, når du skærer hul til vinduet. Du skaffer den rette primer og det bedste bagstop, vælger den rigtige fugemasse og sætter fugepinden i blød i god tid. Og du glæder dig til at runde arbejdet af med en perfekt fuge, der i mange år vil være dit personlige fingeraftryk på hele huset.

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): Fantastiske fuger
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage