Skift grimme fuger i badeværelset

Fugerne i dit badeværelse holder desværre ikke evigt. De kan blive plettede og uskønne, og ofte er det kun den radikale løsning, der virker: nemlig at fjerne silikone-fugen og fuge om.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
500 kroner

Intro

Selv om du bruger en ægte vådrumssilikone, holder fugemassen i badeværelset ikke evigt. I værste fald kan den blive angrebet af skimmelsvamp og blive sort allerede efter 2-3 år. Du kan forsøge at fjerne de sorte skimmelangreb med silikonefjerner, men ofte er der kun én vej. Det er at fjerne den gamle fuge helt og derefter lægge en ny fuge af vådrumssilikone i stedet.

At fjerne den gamle fuge kan gøres med en simpel hobbykniv. Alternativt kan du også bruge en fugefjerner som fx den røde Caulk Away. Den både skærer og “renser op” i én arbejdsgang og gør, at du ikke skærer for dybt ned i fugen.

LÆS OGSÅ: Fjern skimmel i fuger med Protox Fugeren

Tidsforbrug

Et par timer + tørretid

Pris

Vi har brugt materialer for omkring 500 kroner.

Sværhedsgrad

Det kan være en langsommelig proces, men væbnet med tålmodighed er det ikke så svært, og resultatet bliver flot at se på.

Vejledning

1

Skær fugen fri med hobbykniven. Du skal skære fugen igennem på begge flader, hvor den hæfter, og “trække den af”. VIGTIGT! Pas på, at du ikke fører klingen for dybt og dermed skærer igennem den vådrumsmembran, der ligger bagved.

2

Fjern resterne af fugemassen. Du kan med fordel bruge silikone-fjerner til at opløse resten af den gamle fugemasse. Silikonefjerneren sikrer samtidig, at den nye fugemasse hæfter bedre.

3

Dæk fliserne af, og påfør den nye fugemasse. Sørg for, at fugemassen kommer i bund under flisen, så fugen fyldes op. Pas også på, at fugemassen ikke kommer i berøring med fliserne.

4

Glat fugerne ud. Her kan du med fordel bruge en fugespartel, der er specielt beregnet til at glatte fuger med. Den fås i sæt med tre eller fire spartler, der har forskellige profiler i hvert hjørne, så der altid er en form, der passer.

5

Lad fugemassen sidde 5-10 minutter, inden du trækker tapen af. Følg emballagens anvisninger for hærdetid, inden du igen pjasker med vand i badeværelset.

    Andre læser lige nu ...