I første omgang banker mureren den yderste puds af med sin murhammer og med fladmejslen. Bemærk, at der er monteret en beskyttelseskappe på mejslen, der skåner hånden, hvis han rammer ved siden af. Bolten sidder stadig urokkelig fast.

Derfor tages der nu en kraftig slagboremaskine i brug. Der bores hele vejen rundt om bolten. Men undervejs får bolten lige et par slag med murhammeren for at se, hvor løs den sidder.

Arbejdet fortsætter med bor og mejsel, indtil ekspansionsbolten må overgive sig og slippe sit tag i muren. Den anden bolt får samme tur og kan til sidst pilles ud af væggen. Hullerne, der er knap 10 cm dybe, skal repareres, og til det bruger mureren en færdigblandet reparationsmørtel.

Der er en sjat vand i spanden, som tilføres mørtel og røres sammen, indtil mørtlen har en fast og sammenhængende konsistens. Laves den for tynd, vil den ikke blive i hullet.

Hullerne forvandes, inden mureren kaster små klatter af reparationsmørtel ind i hullet. Det giver en bedre vedhæftning, når mørtel kastes ind frem for blot at skubbe den ind. Mørtlen glattes ud, så reparationen er i niveau med væggen. Pas på, den ikke komme længere ud end vægplanet.

Når området er tørret lidt op, stryges reparationen over med en våd kost, så overgangen bliver jævn. Efter en måned, når den anvendte mørtel er afhærdet og udtørret, kan reparationen males.