Pluggen er løs: Sådan sætter du den fast igen

Murfugen kan ikke holde til bevægelser og belastning. Hvis du kan, så bor i stenen i stedet.

Det er ikke altid, man er herre over, hvor alle skruer skal placeres, når der hænges ting op på en væg. Her har vi for meget lang tid siden sat en håndklædeholder op i køkkenet. Den er skruet fast med to skruer i hver ende – uheldigvis har begge skruer i den ene ende ramt en fuge.

I starten sad den meget godt fast, men efterhånden har beslaget løsnet sig, og hullet omkring pluggen er så stort, at der ikke længere kan sidde noget fast i den.

Drop pluggen

En murfuge er ikke tilstrækkelig hård til at kunne holde til de bevægelser, der opstår, hver gang nogen skal bruge et viskestykke eller et håndklæde. Så med tiden vil selv de bedste plugs løsne sig. Det samme kan ske, hvis du ikke har været tilstrækkelig omhyggelig med at støvsuge hullet, efter at du har boret det, og inden pluggen blev sat i.

Her løser vi problemet på den gode, gammeldags manér. Det er faktisk ofte lettere end at skulle finde en ny og bedre plug og satse på, at genopsætningen vil lykkes med de samme skruer. Et lille stykke træ og en smule lim er alt, hvad du skal bruge.