Der er ikke noget så sjovt som at kunne gøre tingene på den halve tid. Især hvis det ikke går ud over kvaliteten af arbejdet.

Med bygningsbeslag vil du kunne spare mere end halvdelen af den tid og det arbejde, der går, når man samler tømmer på den gammeldags, traditionelle måde med tapsamlinger, blade, sadelhak, franske låse og så videre.

Vi har været en tur rundt i byggemarkedet og pillet en masse bygningsbeslag ud, som vi vil demonstrere brugen af i dette kursus. De fleste af beslagene kender du sikkert allerede, andre har måske fået dig til at tænke over, hvad de skal bruges til.

Læs mere om beslag

Brug beslagene rigtigt

Fælles for alle beslagene er, at der er nogle regler for montering, der dels sikrer, at beslagene yder optimalt, og dels sikrer, at du ikke ved et uheld kommer til at opnå den modsatte effekt, nemlig at svække din konstruktion.

Det er fx en udbredt misforståelse, at alle huller i en hulplade skal fyldes ud med søm. Det skal du ikke, for du kan risikere, at træet flækker i endetræet, og så holder sømmene pludselig ikke fast mere. Det har faktisk lagt en dansk idrætshal ned for et par år siden.

Disse regler og flere til vil vi gennemgå i kurset, samtidig med at vi viser en masse praktiske øvelser, hvor du får lejlighed til at prøve at samle alt fra et spær til et legehus til to stykker rundtømmer.

Du kommer også til at rejse en stolpe på en bundrem og støtte med vinkelbeslag, ligesom du skal forlænge et stykke spærtræ med et gerberbeslag.

LÆS OGSÅ: Vinkelbeslag: Byg med vinkelbeslag

God fornøjelse.