Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gør Det Selv kursus om hjørnesamlinger

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Rammer, kasser, bordplader og paneler har i hvert fald én ting til fælles: De skal samles i hjørnerne. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan de samles. Lær på dette kursus, hvordan du laver de bedste hjørnesamlinger.

En hjørnesamling skal først og fremmest være så stærk, at den kan holde til formålet. Så en billedramme skal selvfølgelig ikke kunne holde til nær så meget som en bogkasse eller en carport – derfor er der også forskel på, hvilken samling du skal bruge.

Samlingens udseende spiller naturligvis også en rolle. Sømbeslag og guldrammer hører ikke sammen, og har man ofret dyrt træ på en bogkasse, skal den heller ikke bare bankes sammen i al hast; der skal ofres tid og omhu, så det ene svarer til det andet.

I dette kursus viser vi en række forskellige måder, du kan lave enkle eller svære, hurtige eller flotte hjørnesamlinger på. Vi viser ikke færdige produkter, men holder os til at vise teknikken bag de forskellige hjørnesamlinger, trin for trin.

Det lærer du i Gør Det Selvs kursus om hjørnesamlinger

Kurset blev første gang bragt i Gør Det Selv-magasinet i 2008. Kurset består af 5 dele fordelt ud over 14 sider:

 • Del 1: Basale samlinger Rammer, kasser, bordplader og paneler har i hvert fald én ting til fælles: De skal samles i hjørnerne. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan de samles. Lær på dette kursus, hvordan du laver de bedste hjørnesamlinger.
 • Del 2: Hjørnesamlinger med skruer og lim Hvis samlingen alligevel skal spartles og males, er det ikke sikkert, du behøver ofre tid på kunstfærdige løsninger. Bare samlingen holder til formålet.
 • Del 3: Skjulte samlinger I denne lektion samler vi hjørner med dyvler. Både de kendte runde dyvler og de særlige, flade dyvler, der også kendes som fisk eller kiks.
 • Del 4: Synlige samlinger I denne lektion gør vi en dyd af nødvendigheden og fremhæver hjørnerne med synlige propper, gennemgående dyvler i kontrastfarve og en flot fingersamling.
 • Del 5: Hylder og bordplader Hylder, bordplader og bardiske, som samles på gering i et hjørne, er flotte. Og med det rette værktøj kan du sagtens selv udføre disse professionelle samlinger.

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): Gør Det Selv kursus om hjørnesamlinger
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage