Gør Det Selv kursus om hjørnesamlinger

Rammer, kasser, bordplader og paneler har i hvert fald én ting til fælles: De skal samles i hjørnerne. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan de samles. Lær på dette kursus, hvordan du laver de bedste hjørnesamlinger.

En hjørnesamling skal først og fremmest være så stærk, at den kan holde til formålet. Så en billedramme skal selvfølgelig ikke kunne holde til nær så meget som en bogkasse eller en carport – derfor er der også forskel på, hvilken samling du skal bruge.

Samlingens udseende spiller naturligvis også en rolle. Sømbeslag og guldrammer hører ikke sammen, og har man ofret dyrt træ på en bogkasse, skal den heller ikke bare bankes sammen i al hast; der skal ofres tid og omhu, så det ene svarer til det andet.

I dette kursus viser vi en række forskellige måder, du kan lave enkle eller svære, hurtige eller flotte hjørnesamlinger på. Vi viser ikke færdige produkter, men holder os til at vise teknikken bag de forskellige hjørnesamlinger, trin for trin.

Det lærer du i Gør Det Selvs kursus om hjørnesamlinger

Kurset blev første gang bragt i Gør Det Selv-magasinet i 2008. Kurset består af 5 dele fordelt ud over 14 sider:

  • Del 1: Basale samlinger Rammer, kasser, bordplader og paneler har i hvert fald én ting til fælles: De skal samles i hjørnerne. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan de samles. Lær på dette kursus, hvordan du laver de bedste hjørnesamlinger.
  • Del 2: Hjørnesamlinger med skruer og lim Hvis samlingen alligevel skal spartles og males, er det ikke sikkert, du behøver ofre tid på kunstfærdige løsninger. Bare samlingen holder til formålet.
  • Del 3: Skjulte samlinger I denne lektion samler vi hjørner med dyvler. Både de kendte runde dyvler og de særlige, flade dyvler, der også kendes som fisk eller kiks.
  • Del 4: Synlige samlinger I denne lektion gør vi en dyd af nødvendigheden og fremhæver hjørnerne med synlige propper, gennemgående dyvler i kontrastfarve og en flot fingersamling.
  • Del 5: Hylder og bordplader Hylder, bordplader og bardiske, som samles på gering i et hjørne, er flotte. Og med det rette værktøj kan du sagtens selv udføre disse professionelle samlinger.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tømrer