Fodpaneler kan forholdsvis nemt samles i et vinkelret hjørne, alene ved at skære to stykker panel i 45 graders smig og samle dem på gering, altså de 45 grader. Der er bare næsten ingen vægge, der er så rette, at de mødes i et vinkelret hjørne.

Og så skal panelerne rettes til. Ikke nogen meget svær opgave med en god kap/geringssav, der kan snitte ganske tynde skiver af panelerne og rette vinklen til. Og så alligevel...

For af en eller anden grund ender det ofte mindre end helt perfekt. Ofte er væggene nemlig ikke kun ude af vinkel, men de hælder også lidt indad eller udad. Og endelig arbejder træet i panelerne lidt, så samlingen med tiden åbner sig.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige fodliste

Det er derfor, snedkeren og tømreren ofte gør noget andet: De snyder. De skubber blot det ene stykke panel op i hjørnet og skærer det tilstødende panel til og laver en “snyde-gering” i toppen. Men det er ikke kun, fordi det er lettere.

Det er faktisk også smartere, fordi det ikke ses så tydeligt, hvis træet trækker sig lidt sammen, og samlingen derfor åbnes. Se her, hvordan du laver den smarte samling i et indvendigt hjørne. Og husk så i øvrigt at lade dine paneler stå mindst et par dage i det rum, de skal sættes op i, så de får samme fugtindhold som omgivelserne og ikke trækker sig sammen, når de er sat op.