Tømreren starter med at måle, hvor lang skyggelisten skal være, her er det vigtigt, at målet er helt ude ved væggen. Listen skal her være 119,9 cm. Hjørnet her er ikke de typiske 90 grader, så for at finde den vinkel, listen skal skæres i, bruger tømreren et lille stykke af listen.

Listen lægges helt op mod hjørnet, og der streges op på ydersiden af den. Derefter flyttes listen over på den anden side af hjørnet, og der streges igen op. Med tommestokken streges der fra hjørnet ud til der, hvor de to streger krydser hinanden.

Stregen her er vinkelhalveringslinjen, hvor listen skal deles, for at smigen passer. Med smigvinkelen tjekker tømreren, at vinklerne er lige store, hvilket de er. De 119,9 cm markeres på listen, og med smigvinklen streges vinklen op. Listen skæres nu omhyggeligt over med en rygsav.

På den næste liste skal vinklen vende den anden vej, så tømreren streger op, skærer ud og afkorter med det samme. Den første liste lægges op og fastgøres med dykkere.

Listerne vejer stort set intet, så her kan vi klare os med tre dykkere. Den anden liste holdes ind mod hjørnet, og som vi ser, gaber samlingen en lille smule. Når det ikke er mere end her, kan det nemt tilpasses med en hobbykniv. Tømreren snitter nogle ganske få mm af spidsen på listen.

Nu holdes listen atter op mod hjørnet, og denne gang passer den perfekt. Inden listen hamres fast, smører tømreren en lille klat lim i enden af listen. Herefter hamres listen blot fast med nogle få dykkere.

Den overskydende lim, der bliver presset ud ved samlingen, fjerner tømreren med en spartel. Processen gentages hele vejen rundt, og man har nu en pæn overgang mellem væg og loft.