Det kan man undgå ved at bore for, men skal man opsætte mange brædder, giver det en masse ekstraarbejde. Bruger du derimod en moderne skrue med fræsespids, er du næsten sikker på et godt resultat, selv tæt på endetræ. Skruens spids har en langsgående rille, der nærmest borer sig gennem træet og dermed skaber et hul i træet, der mindsker det pres, en almindelig skrue udsætter træet for.

Skruen med fræsespids er samtidig meget nemmere at skrue i. Men hvor meget skal skuerne egentlig skrues i? Her har håndværkeren skruet fire skruer i et fyrretræsbræt.

Hvis skruerne skal skrues i udendørs træværk, er det vigtigt, at de sidder korrekt, da vand og fugt ellers får alt for gode vilkår. Den første skrue er boret alt for dybt i. Regnvand kan stå som en sø i skruehullet. Den næste er skruet for lidt i, hvilket både er grimt og giver nem adgang for regn og fugt.

På den tredje skrue flugter toppen af det buede skruehoved med træets overflade – og det er perfekt. Den fjerde skrue er også kommet lidt for langt ned og desuden sat så yderligt, at træet er flækket.