Nogle frugter er så bløde, at hvepsene godt kan bide dem i stykker. Det gælder især druer og blommer. For at komme dette problem til livs kan du sætte hvepsefangere op på forskellige strategiske steder. En hvepsefanger kan have mange forskellige udtryk.

Disse er lavet af glas og ser ganske dekorative ud i haven. Fyld hvepsefangeren med sødt duftende saftevand. Det vil lokke hvepsene til. Stil så hvepsefangerne der, hvor du ved, de vil søge de søde, bløde frugter. Fx ved blommetræet – eller ved vinplanten.

Når hvepsene først er inde i glasfangeren, kan de ikke finde ud af at komme ud igen, og de drukner til sidst i sukkervandet. Det er en ganske effektiv fælde.

En måneds tid senere har Maren allerede tømt hvepsefangeren flere gange, og der er stadig godt med insekter i glassene.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Opdag hvepseboet med et inspektionskamera

Er der pludselig stor trafik af hvepse i din have, så kan det være et tegn på, at du har fået et hvepsebo et sted. Ofte sidder hvepseboet skjult, for eksempel under et tagudhæng, men selvom du ikke kan se det, kan du nok gætte dig til en cirka placering, ved at lægge mærke til, hvor hvepsene kravler ind og ud.

Hvis du skal undersøge om der rent faktisk er et hvepsebo under et tagudhæng, anbefaler vi, at du bruger et inspektionskamera. Derfor vil vi gerne vise dig dette gode tilbud:

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: