Tekst: Benjamin Native Studio for STIHL

En græsplæne er en stor fornøjelse for de fleste husejere, men det kræver også meget at skulle klippe den i sommerhalvåret. Og hvorfor egentlig spilde tiden på det, hvis du kan få en robotplæneklipper til at gøre arbejdet for dig? Spørgsmålet er selvfølgelig; klarer den tjansen problemfrit? Læs derfor videre her, hvor Gør Det Selv præsenterer kommentarer fra tre af vores læsere med mindre haver (under 1.000 m2), som denne sommer har fået chancen for at afprøve en selvkørende iMow-robotplæneklipper derhjemme.

Naboerne er misundelige

Det er muligt at indstille et fast klippeskema på iMow-robotplæneklipperen, så du kan få den til at gå i gang med din plæne, når det passer dig – eksempelvis når du er på arbejde. Niels Mikkelsen fra Svendborg har fået indstillet sin robotplæneklipper til at klippe fra 11-12:00 og 13:30-14:30 på hverdage, så han kan komme hjem til en flot plæne, og som han udtrykker det: “Naboerne er lidt misundelige!” Selvom han er tilfreds med klipperesultatet, har han oplevet et par gange, at robotplæneklipperen sad fast i to af havens hjørner, hvor jorden var meget tør og ujævn, men at den altid har meddelt disse stop/fejl, og ellers passet sig selv.

Foto: Privat

Foto: Privat

Klarer skråninger i haven

iMow er designet til at kunne klippe i alt slags vejr, men du kan aktivere en sensor, så den eksempelvis søger tilbage til sin opladningsstation, hvis du ikke synes, at den skal arbejde i regnvejr. En anordning på undersiden sørger desuden for, at det afklippede græs ikke sætter sig fast og påvirker funktionsevnen, ligesom den tilpasser sit tempo efter forholdene, så resultatet bliver ordentligt. Som Michael fra Kolding konstaterer: ”Den klarer sig meget bedre end forventet. Trods skrånet grund samt kompliceret græsplæne er klipperesultatet rigtigt fint. Det er imponerende og vanedannende.”

Foto: Privat

Foto: Privat

Lydsvag maskine

iMow-robotplæneklipperen arbejder sikkert og stille, så du kan sagtens opholde dig i haven eller have genstande liggende, uden at der sker noget ved det. iMows indbyggede sensorer registrerer, hvis den støder imod en genstand, hvorefter den ændrer retning. Og som Sanne fra Roskilde fortæller, så har hun oplevet at have besøg i kolonihaven af sine naboer, der først bemærker maskinen, når den har arbejdet sig hen foran deres fødder – så lydsvag er den. Hun har dog oplevet et uforklarligt problem på et meget tørt område i midten af haven, der ikke bliver klippet på de indstillede klippetider. ”Jeg har ikke haft tid til at spørge forhandleren, hvad det kan skyldes, men heldigvis klipper maskinen hele haven, når jeg selv sætter den i gang – det vil sige med den manuelle startknap.”

Læsernes bedste tip

1. Indstil et klippeprogram på de tidspunkter, hvor du ikke selv er hjemme eller sover. Så kan du altid komme hjem – eller stå op – til en flot plæne.

2. Download VIKING iMow-appen gratis fra Google Play eller App Store, så du kan se, om iMow sidder fast, ændre i klippetiden og meget andet.

3. Hvis du oplever, at iMow-robotplæneklipperen har problemer med dele af haven, når den kører en tidsindstillet tur, så prøv at starte den manuelt.

Pssst! Se videoen herunder, der viser iMow i gang med at arbejde i haven hos en af Gør Det Selv-testerne.

Tip! Find den nærmeste forhandler af iMow her.