Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvor let bliver havelivet med en robotplæneklipper?

Print Gem artikel

ANNONCE: Med en robotplæneklipper kan du få mere tid til at nyde havelivet, men hvor meget kan den egentlig selv klare? Se kommentarerne fra disse tre Gør Det Selv læsere, der hver især er i gang med at teste iMow-robotplæneklipper i deres 1.000 m2+ haver.

Y1A0012-1

Foto: Thomas Dahl

Foto: Thomas Dahl

Tekst: Benjamin Native Studio for STIHL

Sommeren er over os, og græsset skal klippes igen og igen – medmindre du er den heldige ejer af en iMow-robotplæneklipper. Maskinen er designet til at være selvkørende og køre rundt om eventuelle forhindringer i haven, så når først den er installeret og programmeret, bør den passe sig selv. Lyder det for godt til at være sandt? Gør Det Selv har fået testere rundt om i sommerlandet til at prøve robotplæneklipperen af i deres egne haver. Her kan du se, hvordan dem med større haver oplever, at maskinen præsterer – de er midtvejs i testen og vil i slutningen af sommeren desuden komme med en konkluderende bedømmelse.

Fantastisk plæne, men problemer på tørt og skrånende terræn

Ifølge Tina der har valgt at få sin iMow-robotplæneklipper installeret ved sommerhuset i Skibby, klipper maskinen godt. I starten oplevede hun bl.a., at robotplæneklipperen ikke selv kunne finde tilbage til opladningsstationen, men problemet er nu blevet løst.

“Har fået en fantastisk plæne. Alle kommenterer den! Fik omlagt elektriciteten i forhold til kablet for to uger siden af Mads Jessen fra Egedal maskincenter. Siden har der ikke været dockingproblemer. Fik også monteret terrændæk, da den gled ned af skråningen. Siden har den klaret skråningen fint – indtil mandags.. Spekulerer på om det har noget at gøre med det tørre græs! Skråningen er vestvendt og nu nærmest forvandlet til hø. Det kunne være interessant at vide, hvorvidt andre også har problemer med tørt terræn? Den kan simpelthen ikke stå fast. Jeg hjælper den ned, når jeg kommer hjem, og så klarer den plænen alligevel. Men jeg er spændt på at se, hvad der sker, når der engang kommer regn. Ellers er jeg en lykkelig bruger.”

Foto: Privat

Klipper flot – problemer med forhindring på plænen

Hos Mads i Padborg bruger robotplæneklipperen syv timer om ugen på sit arbejde, så han kommer hjem til en flot klippet og vedligeholdt plæne:

”Jeg er fuldt ud tilfreds med klipningen af plænen. Det spiller bare. Syntes, at højden den klipper passer, og den er tilstrækkeligt lav til at holde de hvide og gule blomster væk i haven. Den passer sig selv, og det eneste, som jeg selv skal, er at gå rundt med min græstrimmer langs kanten, et par gange i ugen. Den er indstillet til at køre, når jeg ikke er hjemme, men hvis jeg er, føler jeg mig på ingen måde forstyrret eller hører den. iMow har dog problemer, hvis der ligger et bræt på plænen. Den kører ikke bare hen over eller forbi, som var det en forhindring eller niveauændring, men sidder fast og stopper.”

Tip: Se her, hvad en tester med en mindre have gør som et ’quick-fix’, hvis iMow-robotplæneklipperen stopper.

Klipper flot og kører godt – hjulmærker på plænes mest tørre områder

I Birkerød hos testeren Torsten, er iMow-robotplæneklipperen indstillet til at klippe 20 timer om ugen – mandag til fredag fra 10-15:00, mens han er på arbejde.

”Plænen står fint nyklippet hver dag jeg kommer hjem. Nu vokser plænen dog ikke så meget i øjeblikket hvor det hele er knastørt, og vi ikke får noget vand. Der er nogle steder, hvor vi bevidst ikke valgte at få lagt kabel, og det er klart, at det skal jeg slå manuelt, men det tager mig fem minutter om ugen. Dog synes jeg, at de steder hvor kablet er lagt, hvor der er plæne på begge sider, så kommer der nogle klare mærker efter hjulene, og det er ikke så pænt. Dog tror jeg så også, at det er fordi, det er så tørt lige nu.”

Foto: Privat

”Endelig kan jeg ikke sige noget om hvordan den vil fungere når græsplænen for alvor bliver våd, og hvorledes robotplæneklipperen så klarer det op ad nogle græsskråninger. Så jeg satser på noget vand fra himlen snart.”

Overordnet set er han tilfreds med iMow-plæneklipperens præstation.

”Jeg oplever faktisk oplever ingen problemer, den klipper bare løs hele tiden, og det tager en stor byrde væk fra mig, da tid jeg ellers tidligere brugte på at slå græs nu kan bruges på andre ting i haven som at luge bede og klippe hæk. Desuden er jeg ret begejstret for, at robotplæneklipperen også kan finde ud af at køre hen over en indgang med fliser, så den også får klippet et græsstykke der. Endelig er jeg overrasket over, hvor lidt den støjer. Og det er klart et stor plus for mig, som jo også betyder at mine naboer på ingen måde er generet, når den klipper.”

Log ind eller køb adgang for at se videoen

Video: Privat

Læs også artiklen med testernes kommentarer til, hvordan installationen af en iMow-robotplæneklipper foregår.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Hvor let bliver havelivet med en robotplæneklipper?
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage