Rullegræs anlæg græsplæne

Hurtig plæne: Når rullegræsset er lagt, går der kun to-tre uger, før du kan gå på din nye plæne.

Det kræver en god portion tålmodighed at så en ny græsplæne. Det tager lang tid, før frøene spirer – og sandsynligvis har fuglene spist størstedelen af dem inden da. Når først græsset er begyndt at gro, skal det have ro og fred til at opnå tilstrækkelig styrke til rent faktisk at blive brugt som græsplæne.

Har du ikke tid til at se på, at græsset gror, er rullegræs et fremragende alternativ til græsfrø. Her har et firma klaret det hårde arbejde med at så, gøde og gro, så du kan lægge en færdig græsplæne direkte ind i haven.

Sådan arbejder du med rullegræs

Forarbejdet er det samme, uanset om du vil lægge rullegræs eller så en plæne: Jorden skal graves igennem, sten og rodukrudt skal fjernes, jorden skal jævnes – fx ved at trække en palle hen over jorden – og jorden rives.

Fordelen ved rullegræs er, at du kan bruge plænen hurtigere. Allerede efter to-tre uger må du gå på den nye plæne. Og et par uger senere er den klar til leg og boldspil.

Rullegræs anlæg græsplæne

Rullegræsset skæres nemt til med en kniv.

Græsset rulles ud, og banerne af græs lægges helt tæt. Samlingerne mellem enderne på to ruller lægges uden overlap og i forbandt (som mursten i en væg).

LÆS OGSÅ: Hvornår skal græsset klippes?

Græsrullerne må ikke strækkes – de vil blot trække sig sammen igen, og så opstår der huller i din plæne. Når hele plænen er dækket, tromles plænen, og den vandes.

Rullegræs høstes på bestilling

Rullegræs leveres på paller. Uanset forhandler er de skåret på marken af samme type maskine, så de har alle samme længde og bredde. En rulle er:

  • 40 cm bred
  • 2,5 meter lang
  • 1,5-2,5 cm høj
  • Vejer 20-25 kilo
Rullegræs anlæg græsplæne

En rulle indeholder altså græs til en kvadratmeter. På hver palle er der rullegræs til 50-60 kvadratmeter.

Rullegræs bestilles normalt på nettet. Du skal regne med flere dages leveringstid, fordi græsset først skæres, når din ordre er modtaget. Der er ikke stor forskel på pris og kvalitet fra forskellige firmaer.

GUIDE: Sådan får du en græsplæne i verdensklasse