Foto: Thomas Dahl

Foto: Thomas Dahl

Tekst: Benjamin Native Studio for STIHL

Det er sommer, solen skinner fra en skyfri himmel – og du behøver ikke længere at klippe plænen selv. Klinger det godt i dine ører? Så er en iMow-robotplæneklipper sikkert noget for dig. Spørgsmålet er selvfølgelig bare; hvordan får du den leveret, installeret og programmeret? Hæng på her, hvor Gør Det Selv præsenterer uddrag fra seks testeres oplevelser af forløbet i deres egne haver.

Nem og hurtig installation

Det er hos din nærmeste Stihl-forhandler, at du bestiller en iMow-robotplæneklipper, som derefter vil sørge for at lave en aftale med dig om levering og montering. Gør Det Selv-testerne fortæller, at besøget varer fra 40 minutter til et par timer og fungerer helt gnidningsløst. Her fortæller Mads fra Padborg, hvordan det foregik i hans have:

”Jeg er fuldt ud tilfreds. Der var ingen problemer i planlægning eller udførelse af opgaven. Montøren fra Hans Holm Maskinforretning i Tinglev var her cirka 8:20, og væk igen cirka 10:15, efter at have lagt kabel i haven, pakket robotten ud, testet, demonstreret hvordan den virker og set den køre dens første runde. Så han var effektiv.”

Foto: Thomas Dahl

Foto: Thomas Dahl

Placering og programmering

Inden installationen vil montøren først spørge ind til din have og eventuelle udfordringer, og i samarbejde med dig finde det bedste sted at placere den samt indstille den, så den kan klare resten – helt selv. Her fortæller Niels fra Svendborg, som fik sin monteret af Ringe Maskinforretning i Ringe:

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

“Montøren foreslog et hjørne af haven som ikke kan ses fra vejen, og som har mest skygge – lidt som tyverisikring, og fordi robotplæneklipperen har bedst af ikke at stå i solen hele dagen. Min er sat til at klippe fra kl. 11-14:00, mandag til fredag, og klarer let plænen. Er indtil videre meget tilfreds.”

Klipper godt

Tina fra Skibby, der fik sin iMow-robotplæneklipper installeret af Egedal Maskin Center i Veksø Sjælland, fortæller desuden, at resultatet af den selvkørende robotplæneklippers arbejde ser meget professionelt ud:

”Det ligner en cricketplæne! Det er godt nok flot, og den har kun kørt i én lille uge, og tager også havens skråning. Alt i alt super tilfreds.”

Eller som Michael fra Kolding udtrykker det, der fik sin iMow-robotplæneklippet monteret af Ingvard Madsen i Kolding: *

”Efter få dage med robotplæneklipperen er resultatet imponerende, og jeg kan kun ærgre mig over, at jeg ikke tidligere har fået en installeret. Jeg er meget spændt på resultatet på lang sigt.”

Testernes bedste tip

  1. Husk, at docking-stationen, hvor robotplæneklipperen lader op, skal stå et sted, hvor der er udendørs strømstik, og også gerne hvor udefrakommende ikke kan se den.
  2. Placér gerne docking-stationen et skyggefuldt sted for at forlænge dens levetid – eller byg en lille overdækning til den, som denne tester har gjort, så der også er læ for regn:
Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

  1. Trim gerne din plænes kanter inden monteringen, så ledningskablet kan blive lagt så yderligt som muligt, og robotplæneklipperen kan komme ordentligt til.
  2. Tjek med dit forsikringsselskab, hvordan den dækker i forhold til tyveri (en tester har eksempelvis fået oplyst, at hans robotplæneklipper skal være fastlåst).
  3. Kontakt din Stihl-forhandler, hvis du har brug for teknisk assistance (en tester oplevede, at hendes robotplæneklipper manuelt skulle hjælpes helt på plads).

Pssst! Se videoen herunder, der viser den færdiginstallerede robotplæneklipper i gang med at arbejde i testers have:

Video: Privatvideo