Byggevejledning
Let
Svær
Luksus liggestol

Med lamellerne fræset ned i ryg og sædevangerne er alle samlinger usynlige. Du kan også vælge at montere hjul.

Så lidt som 36 stykker træ skåret i syv forskellige størrelser er alt, hvad du skal bruge for at kunne bygge denne smukke liggestol. Og de 27 af stykkerne er endda helt lige og rektangulære og kan, når kapsaven er indstillet, skæres på noget, der ligner et kvarter. De sidste stykker er så lidt sværere. Men hvis du henter gør det selv-vejledningen og printer skæreplanen ud i A4-format (almindeligt brevpapir) og klipper og klistrer den sammen til en sammenhængende tegning, har du noget, du kan skære efter med din stiksav.

Hent skæreplan til luksusliggestol

Billigt eller dyrt træ

Du kan bygge liggestolen i alle slags træsorter. Uanset om du vælger det helt billige fyrretræ eller har en rest eksotiske terrasseplanker tilovers, skal resultatet nok få naboen til at tabe underkæben. Bygger du i eksotisk træ, er det selvfølgelig oplagt at slutbehandle med en transparent træolie, så man kan se træet. Men du kan også bruge farvet træbeskyttelse.

Et rigtig godt råd er, at du starter med at skære en decideret skabelon i træ, eksempelvis i en tynd MDF- eller krydsfinerplade, til de lidt sværere udskæringer som de buede sæde- og rygvanger. For når din nye, flotte og selvbyggede liggestol får premiere hjemme i haven, kan du godt regne med, at bestillingerne vælter ind fra naboer, venner og bekendte, og så er det praktisk at have skabelonerne på lager.

Hent gør det selv-vejledning se, hvordan du bygger liggestolen

Selvom liggestolen består af mange dele, er den faktisk relativt simpelt opbygget. Det sværeste er at save de buede sæde- og rygvanger samt at fræse ud. I vejledningen her får du skæreplan og en komplet materialeliste, og så viser vi, hvordan du:

  • skærer alle stykkerne ud
  • fræser spor i vangerne
  • stemmer ud til ben
  • samler alle delene.