Det er en god idé selv at bygge sin hundegård. Fido bliver glad, og du sparer en masse penge.

Det er en god idé selv at bygge sin hundegård. Fido bliver glad, og du sparer en masse penge.

Der er flere gode grunde til at vælge at bygge hundegården selv. Du får du en skræddersyet løsning, der passer ind i haven, du har mulighed for at sikre, at kvalitet og holdbarhed er helt i top, og der kan samtidig være penge at spare.

Der er mange fordele ved en hundegård, først og fremmest er det de færreste mennesker, der har mulighed for at være hos deres hund døgnet rundt. Hundegården er derfor god, når hunden skal være alene hjemme. For det første har hunden mulighed for at få frisk luft, og skulle hunden blive tissetrængende, mens du er væk, så har hunden også mulighed for at løse det problem.

Byg en hundegård med ly og læ

Hvis du tilmed vælger at bygge et hundehus, så hunden har mulighed for at søge læ. Så behøver du heller ikke bekymre dig om, hvorvidt der kommer en regnbyge, når Fido er alene hjemme i hundegården.

Læs også: Sådan bygger du et isoleret hundehus

Når man skal vælge materialer, er der flere veje at gå. Du kan vælge at bygge hundegården af træ- eller stålstolper med trådhegn. Men vil du have en hundegård der holder, er det værd at overveje at bygge i armeringsjern. Materialet er stærkt og stort set uforgængeligt, og det giver samtidig den selvbyggede hundegård et fedt, råt udseende.

Kan også holde høns

Skal du i stedet til at holde høns, kan du med få justeringer i byggeprocessen lave hundegården om til en hønsegård.

Byg en grøn hundegård

Når du alligevel har valgt at bygge din egen hundegård selv, kan du i samme omgang vælge at plante nogle buske eller andet grønt langs nettets yderside. Planterne har mulighed for at gro op ad den selvbyggede hundegård, og kan være med til at give et mere poleret resultat.

Hvorfor bygge med armeringsjern?

Vælger du at bygge hundegården med armeringsjern, kan du klare det på et par timer. Det er supernemt og samtidig super holdbart.

Armeringsjern, som bruges til at bygge hundegårdens sider, er stålnet, der normalt bruges som forstærkende skellet ved støbning af betonkonstruktioner. Det er fremstillet af rundjern og fås i forskellige tykkelser og maskestørrelser.

Vælg det rigtige armeringsjern

De mest almindelige maskestørrelser er 5, 10 og 15 cm. Skal du bygge en hundegård selv, er en maskestørrelse på 10 eller 15 cm passende. Skal du i stedet bygge din egen hønsegård, skal du vælge den lille maskestørrelse.

Der er mange måder til selv at bygge en på. I pdf’en kan du se, hvordan vi har grebet det an på Gør Det Selv.