Disse to stolper er skåret af i toppen, så regnvandet vil løbe af, men endetræet vil stadig suge store mængder vand. Med en lille taghætte på er der lukket effektivt af for vandet. Tag målet på den skrå afskæring – og læg en centimeter til, så taget kommer til at gå en centimeter ud over stolpetoppen hele vejen rundt.

Taget kan med fordel skæres ud af noget hårdt terrassetræ, der er meget modstandsdygtigt over for vand. Med en smigvinkel overfører han den skrå vinkel til kap-geringssaven og skærer det lille tagstykke i 45 graders smig i begge ender.

Han måler nu op til de to skruer, der skal holde taget. Han vælger, at skruerne skal sidde på linje – lige i midten af taghætten. Skruerne skal være tre gange så lange, som tagbeklædningen er tyk. Hvis du bruger skruer med torxkærv, som her, så kan du lettere få skruerne ud igen og skifte tagbeklædningen ud, hvis den skulle rådne eller du bare ønsker en anden type taghætte.

Håndværkeren har vendt terrassebrættet med rillerne nedad, så vandet løber nemmere af, og samtidig bliver stolpeenden ventileret. På den anden stolpe tager han målet på de to skrå flader og afsætter dem på et 19 x 100 mm fyrretræsbræt, så han får to stykker, der begge er 2 cm længere end tagfladerne.

Med smigvinklen måler han hældningsgraden og indstiller kap-geringssaven efter den. Bruger du en smigvinkel, er du helt sikker på, at den overførte vinkel bliver helt korrekt. De to stykker saves ud med dette smig i begge ender. Nu er taghætten færdig og kan skrues eller limes på med udendørs snedkerlim. Du kan købe færdige stolpetoppe i metal, men det er både billigere og pænere at lave dem selv.