Men der er dog en smule, du kan gøre, hvis du gerne vil holde den nogenlunde ensartet og i en vis højde. Er den begyndt at blomstre som her, gør du klogt i at klippe den lidt ind. Disse skud er nemlig både ret tunge og kan få hegnet til at hælde uhensigtsmæssigt.

De skygger desuden meget for væksten indenunder, så væksten kan efterfølgende blive tynd, hvis blomsterskuddene bliver siddende. Det kan også være fornuftigt jævnligt at holde hegnet i en maksimumshøjde.

Nogle steder er der en vis begrænsning på, hvor høje de naturlige hegn må være. Og der er ingen tvivl om, at hegnet holder sig smukkere, hvis du jævnligt gør en indsats for at holde højden, end hvis du skærer toppen af på én gang, som var det en almindelig hæk.

Der vil løbende være nogle lange ranker, som trænger til at blive fjernet. Hold øje med, om hegnet indenunder er blevet så tyndt, at du med fordel kan flette disse ranker ind i det eksisterende hegn.Det sker også, at de lange ranker slår rod i jorden.

Dem kan du enten fjerne og smide ud, eller du kan samle dig nogle stiklinger, som du så efterfølgende kan plante et andet sted. Vedbendstiklinger er meget nemme at få til at skyde på ny.

Netop her er hegnet blevet lidt tyndt, så Jane finder nogle yngre ranker og sideskud, som hun kan flette ind i trådhegnet i midten. Enkelte steder hjælper en snor med at holde rankerne på plads.

Men ellers er det meste blot flettearbejde.Sådan fortsætter hun stykke for stykke, indtil hegnet efterhånden er, som hun ønsker det. Foruden de stiklinger hun klippede undervejs, anbefaler hun også, at man gemmer nogle af de store blomstrende skud. De er nemlig rigtig gode til langtidsholdbare buketter.