Sådan et klassisk hvidmalet stakit med støbte stolper og profiler i stavene – det er nu så smukt som i gamle dage, med bare tæer i sandet og en duft af jordbær.

Hvor nutidens plankeværker og høje hække lukker verden ude og beboerne inde, hører det luftige hvide stakit til i en tid og en verden, hvor man ganske vist rammede sin ejendom ind, men også lod omverdenen få et kig ind til ens have og liv. Til forhaven og den måske mest præsentable del af ens liv, naturligvis, men ikke desto mindre med en klar markering af, at man var en del af en større helhed.

Her kan du se, hvor enkelt du på egen hånd kan genskabe den helt særlige stemning, lige fra at støbe de tunge stolper til at give de elegante hvide stave en personlig profil.

Det er tungt arbejde indimellem, det skal indrømmes. Og da du støber stolperne en ad gangen, og hver stolpe skal ligge et døgns tid i støbeformen, er det heller ikke noget, du lige fikser på en enkelt weekend.

Redaktionen anbefaler: Tjek fugtigheden inden du maler!

Når du skal male udendørs træværk, skal du være sikker på, at fugtigheden i træet er under 18 procent. Hvis træet er fugtigere end de 18 procent, lukker du fugten inde. Og da vand altid finder en vej ud, vil dit malerarbejde være skønne spildte kræfter, for malingen springer af i løbet af få måneder.

Derfor anbefaler vi, at du bruger en fugtmåler inden du maler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her ser du en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner: