Visuelt kan højbedet være med til at tegne havens rum og gøre haveoplevelsen mere varieret. Du får en klar afgrænsning af dit bed, der gør det let og enkelt for hele familien at overskue, hvor det dyrkede areal er – og hvor I roligt kan træde.

Et højbed til køkkenhaven bør ikke være bredere, end at du sagtens kan komme til – og passe hele bedet fra alle sider. Højbedene i Mettes køkkenhave er forskellige i størrelsen.

Højbedene er modulopbyggede plantekummer, som kan sammensættes på utallige måder – alt efter ønsker og behov. Du kan vælge mellem højbede produceret af galvaniseret jern, der beholder den stålgrå overflade – eller højbede af råjern, der med tiden vil få en smuk rusten overflade.

Alle moduler har en grundhøjde på 25 centimeter. Har du kun lidt plads, eller vil du bare gerne længere op i højden med dit bed, kan du sagtens bygge modulerne oven på hinanden. Eller du kan lade fantasien løbe og lade din kreativitet og havens øvrige indretning bestemme formen.

Det er meget nemt at samle bedene. Hvert hjørne er forsynet med koblingsbeslag, som blot sættes sammen. Du har ikke brug for værktøj for at samle bedene.

Når du samler bedet, kan du eventuelt grave en lille rende som her for at fæstne siderne bedre til jorden. Tilbage er blot at fylde bedet med god og næringsrig jord .Så er du klar til at dyrke alt fra krydderurter til gulerødder.