Hvad skal haven bruges til? Skal der være plads til afslapning og solbadning, til blomsterplukning og grønsagsdyrkning, eller skal der være plads til et drivhus? Endelig afgør havens beliggenhed typisk, hvordan den skal indrettes. Der skal skabes læ og være siddepladser til både sol og skygge.

Du skal også vælge, hvilke type havemenneske du ønsker at være i den nye have. Vil du mest af alt nyde og bruge minimal tid på vedligeholdelse, så er det vigtigt med nemme, bunddækkende planter. I den modsatte ende findes haveentusiasten, der elsker at bruge flere timer i haven hver dag.

En have kan kort sagt opfylde uendelig mange forskellige behov. Derfor er det vigtigt, at du fra starten finder ud af, hvilke behov din have skal dække. Det vil gøre det lettere at skræddersy din have netop til dig og din hverdag.

I dag er forhaven en skønsom blanding af buske, klatreroser, lidt græsplæne og et bed mellem flisegang og hus. På trods af de mange solskinstimer bliver forhaven stort set ikke brugt med den nuværende indretning.

Der er både store og små børn i familien, så der skal være plads til alle. Boldspil, badning og bålplads er dog henvist til baghaven. Den nye have skal derfor både have blomstrende bede, en lille plads, hvor man kan nyde en kop kaffe, og så skal den skærmes af med hæk, der både giver ly og forhindrer indkik.