Her har Jesper fået fat i et læs brugte nordiske sten, der er slidt blanke på den ene side. Det giver ofte en flot finish, når belægningen er på plads.

Jesper har allerede rettet en bund af, der består af 0-8 mm grus i et lag på godt og vel 10 cm. Det er minimums-dybden, når du skal arbejde med granit.

Det er en god idé at få fat i sådan en brolæggerhammer, som Jesper bruger her, når du skal sætte stenene. Den ene ende af hammeren er nemlig flad, så den bruger du, når du skal løsne gruset.

Når chausséstenen er på plads, slår du den fast i gruset med den anden ende af hammeren. Start gerne med en kort og en lang sten. Det pæneste forbandt opnår du nemlig, når de tværgående fuger er forskudt af hinanden.

Fugerne skal altså helst ikke ligge i forlængelse af hinanden. Sørg for at have rigeligt med sten til rådighed, når du laver sådan en belægning. Du vil nemlig få brug for at sortere en del i dem for at finde de sten, der passer bedst i forhold til de øvrige.

Fugen mellem de to rækker sten skal til gengæld være helt lige. Du skal også sikre dig, at stenene samtidig flugter med de to snore. Så her gælder det om at finde sten, der har den samme bredde.

Når stenene er sat, skal du feje godt med grus ned i fugerne. Gruset låser stenene fast, så de ikke vælter, når du fx går på dem. Det sidste, lille stykke sten har vi sat med en fugebredde på ca. 2-3 cm. Og i stedet for grus fylder gartneren her fugerne op med jord.

Nu kan han nemlig så krybende timian i fugerne. Det vil med tiden komme til at stå flot til stenene. Du kan også bruge andre trædeplanter eller mos i fugerne, så slipper du for andet ukrudt.