Samtidig har Jane kopieret tegningerne af huset ned i samme målestoksforhold. På den måde kan hun nemt placere vinduer mv. på skitsen. Ud fra matrikelkortet har hun lavet en grundplan, der er målfast, med retvinklede hjørner, og hvor nordpilen også er tegnet ind.

Havens placering i forhold til verdenshjørnerne har nemlig betydning for, hvilke planter du kan have stående. Første skitse er med den nuværende beplantning og belægning. På den måde kan man afgøre, om der er nogle af disse eksisterende elementer, der kan integreres i den nye have.

Efterfølgende er Jane begyndt helt forfra på et rent papir. Her har hun forsøgt at opfylde ønsker som en lille siddeplads, en pæn indramning af haven og samtidig skabe en hyggelig rumfornemmelse.

Selv med disse guideliner kan opgaven løses på mange forskellige måder. Her har Jane forsøgt med espalierede frugttræer i siderne, der danner ramme i haven og forhindrer indkik.

I midten er der bede og et stykke indrammet græs.I dette tilfælde ligger haven helt op ad huset, og da arealet samtidig ikke er særligt stort, vil Jane på den sidste skitse arbejde med en mere enkel og stram havearkitektur.

Bedene langs husmuren bibeholdes. Men i midten vil hun lave en lille terrasse, så man kan sidde lunt op ad husmuren. Man vil typisk lave to til tre skitser, så det er muligt at lege lidt med, hvor formfast eller naturlig haven skal være.

Vi var valgt at arbejde videre med denne skitse, hvor der er en fin overensstemmelse mellem afgrænsede bede, en lille plads og fornemmelsen af at træde ind i et nyt rum.

Alt sammen holdt i en stram geometrisk grundopbygning med en indbygget symmetri, som passer til huset.