Så snart vores kameramand viste sig, forsvandt fuglene imidlertid. Men i Mettes køkkenhave har duerne altid haft meget svært ved at lade ærteplanterne i fred. I den første række ærter, hun såede i køkkenhaven er de fleste ikke spiret.

Hun formoder, at det er duerne, der har spist ærterne. Derfor tager hun sine forholdsregler med næste række. Ærterne bliver sået lidt dybt denne gang. Duerne har jo vist, at de kan finde dem, selv om ærterne endnu ikke er kommet op af jorden. Og da det samtidig er blevet varmt i vejret, sker der også en større fordampning af jorden.

Derfor forsøger Mette sig med en alternativ afdækning. Da det er højsæson for rabarber, henter hun ganske enkelt dagens høst af stængler. Og bladene bliver så lagt oven på den nysåede ærterække.

Rabarberbladene holder nu både på fugten, og samtidig får duerne sværere ved at finde de nysåede ærter. Er du plaget af snegle i køkkenhaven, er det imidlertid en dårlig idé.

Sneglene gemmer nemlig sig gerne under bladene om dagen, og snegle æder også gerne ærter.Så snart ærterne viser sig over jorden, skal rabarberbladene fjernes.

Mette vil være nødt til efterfølgende straks at sætte fuglenet over for at undgå de ivrige fugle. Så snart planterne har nået en højde på 20-30 centimeter, er de ikke længere interessante for fuglene, og så der er ikke længere grund til at overdække ærterne.