Dræbersneglen, som vi også kalder den, æder sig lystigt igennem køkkenhaven, hvis den uforstyrret får lov. Og det var jo på ingen måde meningen, at de skønne afgrøder skulle ende som føde for sådan en slimet størrelse.

Dræbersneglene har rigtig god appetit på salat, men de æder også gerne mange andre planter – foruden hinanden. Og så er de rigtig gode til at formere sig – og det med lynets hast. Hver enkelt snegl kan lægge 400 æg i løbet af en sæson.

De nye snegle er kønsmodne allerede efter fem til seks uger. Og da sneglene desværre ikke har mange naturlige fjender på vores breddegrader, er det nødvendigt at være ekstra opmærksom. Derfor bør du fjerne dem, så snart du ser skyggen af dem.

Gennem årene har folk udviklet mere eller mindre fantasifulde sneglefælder, men lettest er det blot at klippe dem med saksen som her. Så er den snegl uskadeliggjort. Hvis du går på forebyggende jagt efter sneglene i din have, så finder du dem typisk, hvor der er lidt sager at putte sig under.

Sådan en træstump som denne er et fint gemmested for den husløse snegl. Og igen er det resolut og målrettet handling fra din side, der er afgørende. Det er også muligt at tage sneglene i opløbet.

I dette tilfælde kan du bruge sneglegiften Ferramol. Læg giftkornene med cirka ti centimeters mellemrum der, hvor du ikke ønsker sneglene. Når sneglene æder giften, ødelægges deres evne til at optage kalcium.

I løbet af kort tid vil sneglen søge skjul, og derefter vil den dø. Ferramol er godkendt til økologisk havebrug og er ikke skadelig for hverken pindsvin, hunde, katte eller fugle.