Mobil udebruser

Byg en flot udebruser, du let og hurtigt kan placere på dit yndlingssted på terrassen eller flytte rundt i forhold til solen. Den er billig, sjov og nem at bygge! Vi giver dig opskriften på det hele, og projektet er lige til at gå til.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 dage
Pris
1.500 kroner

Intro

En udebruser behøver hverken at være permanent, kompliceret eller dyr. Vi viser, hvordan du kan lave et hyggeligt lille brusehjørne, der nemt kan flyttes rundt i haven eller på terrassen.

Vandet til brusehjørnet får du fra haveslangen, så du skal ikke tænke på nye og dyre VVS-installationer. Konstruktionen er simpel, så hvis du fx vil udnytte nogle overskudsmaterialer fra tidligere projekter, så er her en god mulighed. Du kan også bare følge vores materialeliste og købe alt, der skal bruges, i byggemarkedet.

3 fede detaljer ved denne udebruser

Brusehjørnet kan nemt flyttes og vendes.

Smart og nem tilkobling til haveslangen.

Stolpehatten beskytter endetræet og afslutter stolpen flot.

Dette projekt kræver ikke mange remedier – du kommer faktisk ret langt med en håndsav, en hammer og en skruemaskine. Der er dog alligevel en håndfuld forskellige tips og tricks, som vi gerne vil vise dig, og som du nok vil sætte pris på at kende, inden du går i gang.

I denne byggevejledning får du:

  • Trin for trin-vejledning
  • Arbejdstegning
  • Komplet materialeliste
  • Video

Vejledning

01
Byg de to siderammer 2 Trin

Første skridt er at bygge de to siderammer, inden de senere skrues fast på stolperne.

Hvis du vælger at sømme beklædningen på, så brug runde galvaniserede søm med en lille diameter, fx 1,8 x 40 mm. Hold dig minimum 25 mm fra endetræet. Vil du hellere skrue beklædningen på, så husk at bore for. Ellers risikerer du bare, at træet flækker.

1

Start med at mærke op på de lodrette lægter (D). Hvis beklædningen er 95 mm bred, og afstanden mellem brædderne 5 mm som her, så skal der mærkes op pr. 100 mm på lægterne for at få den rette inddeling.

2

Montér det første, midterste og sidste beklædningsbræt (B). Fyld efterfølgende op med brædder imellem. Sørg for at sømme eller skrue brættet fast min. 25 mm fra endetræet, så det ikke flækker.

02
Sæt siderammerne på stolper 8 Trin

Når du har samlet begge siderammer af lægter og beklædningsbrædder, er det en god idé at male både dem og stolperne, inden du går i gang med at samle delene. På den måde er du sikker på et flot resultat med skarpe malekanter.

Når malingen er tør, skruer du så siderne fast på stolperne og monterer brusemekanismen.

1

Mal siderammerne, stolperne og toplisten (C)med heldækkende træbeskyttelse. Når malingen er tør, kan du gå videre med projektet.

2

Læg den første side samt stolperne (A) på en plan overflade, når du skal samle delene. Brug evt. spændetvinger til at holde det hele sammen, mens du skruer. Husk at bore for!

3

Næste sideramme placeres lodret oven på stolpen (A)og skrues fast. Ydersiden af siderammen (B) og stolpen (A) skal være plan.

4

Nu skal den sidste stolpe (A) monteres. Igen skal ydersiden af rammen og stolpen monteres plant med hinanden.

5

Som afslutning i toppen monteres toplisten (C) oven på de lodrette rammelister (D). Bor for, inden du skruer fast med 4 x 40 mm skruer.

6

Montér brusestangen på midten af siderammen. Et godt tip er at montere den så højt som muligt.

7

Skru koblingen til vandslangen på brusehovedet.

8

Når koblingen er monteret på brusehovedet, kan du nemt koble vandslangen til.

03
Få de sidste små detaljer på plads 2 Trin

Din nye og flotte udebruser er færdig og næsten klar til brug. Nu kan du give den de sidste detaljer, som eksempelvis at skrue haveslangen fast med kabelbøjler og give toppen af stolperne en beskyttende stolpehat.

Har du tænkt dig, at udebruseren skal placeres permanent på terrassen, kan du overveje at give den et par stabiliserende vinkelbeslag på stolperne. Husk, at vandet skal kunne komme væk fra terrassen. Alternativt kan terrassebrædderne beskyttes med en plastikbakke og et afløb.

1

Fastmontér haveslangen med kabelbøjler. Sørg for at bruge kabelbøjler, der enten er galvaniserede eller er lavet af plast.

2

Giv alle tre stolper en stolpehat i toppen. På den måde sikrer du, at regnvand og dug ikke med tiden trænger ned i og ødelægger stolperne.

Materialer

Stolper (A):
• 3 stolper, 70 x 70 mm a 175 cm

Beklædningsbrædder (B):
• 32 brædder, 20 x 95 mm a 80 cm

Toplister (C):
• 2 brædder, 20 x 68 mm a 80 cm

Lodrette rammelister (D):
• 4 lister, 20 x 45 mm a 159,5 cm

Desuden:
• Skruer: 4,0 x 40 mm og 5,0 x 60 mm
• 3 stolpehatte, 70 x 70 mm
• Galvaniserede kabelbøjler
• Heldækkende træbeskyttelse
• Brusehoved med stang
• Slangekoblinger

Tidsforbrug

2 dage inklusive tørretid.

Pris

1.500 kr.

Sværhedsgrad

Her er ganske få materialer, som er nemme at bygge med. Et fint begynderprojekt!

Tegning

Video

Sådan bruger du kap-geringssaven

I denne video kan du se, hvordan du indstiller og bruger saven, så du får fuld udnyttelse af den. Kapsaven er genial, når du skal save mange ens, korte snit på tværs af brædder og reglar. Du kan både save lige, vinklede og tiltede snit i bl.a. træ, metal, fibercement og laminat - gennemgående eller i præcis den dybde, du ønsker.

Stopklods til kapsaven

Rigtig længde på søm og skruer

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Haven