Byggevejledning
Let
Svær
Støber du et bålfad i to murerbaljer, behøver du ikke at bygge støbeforme først, og fadet er let at få ud af formen.

Støber du et bålfad i to murerbaljer, behøver du ikke at bygge støbeforme først, og fadet er let at få ud af formen.

At støbe med beton er en enkel proces. Det svære er ofte at finde en støbeform i et materiale, der er velegnet til opgaven, og en facon, som passer til det, du vil støbe.

Så bliver det ikke nemmere

Her har vi gjort det så nemt som overhovedet muligt med to baljer. Du skal blot blande en beton og hælde den i formen og så vente, til betonen er hærdet, så du kan vende emnet ud. Hvis du vil gøre noget ekstra for holdbarheden, skal du armere betonen med små glasfibre.

Du kan også fx afkorte ventetiden eller give fadet en farve ved at blande forskellige tilsætningsstoffer i betonen.

I byggevejledningen viser vi dig, hvordan du støber fadet, så det uden besvær kan vendes ud af baljerne.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få adgang til alle projekter hos Gør Det Selv

Som abonnent på Gør det selv har du fri adgang til over 1000 gør det selv-projekter her på vores hjemmeside. Lige nu kan du blive abonnent for KUN 19 kroner - der er ingen binding! Læs mere om det gode tilbud her: 1 nummer af Gør Det Selv og fri adgang til alt indhold på hjemmesiden for kun 19 kroner.

Du kan også vælge at få bladet sammen med en velkomstpræmie - for eksempel en skruemaskine, laserafstandsmåler, multisliber, inspektionskamera eller et overvågningskamera. Her kan du se alle de gode tilbud til dig, der gerne vil være abonnent på Gør Det Selv:

Ja, tak! Vis mig de gode de gode tilbud nu.