Byggevejledning
Let
Svær

Der skal ikke altid det vilde til for at skabe en fuldstændig forvandling af et område i haven. Her er det et overset og ucharmerende hjørne, som vi med forbløffende få midler – både med hensyn til arbejdet og økonomisk – får forvandlet til et velfungerende fristed.

Det begynder med bunden. I stedet for at forsøge at skabe en græsplæne, der skal passes og plejes, når den engang har fået liv og kraft, eller slide med at opbygge en flisebelægning på et præcist afrettet lag af stabilgrus vælger vi den letteste belægning i verden at etablere: et lag granitskærver. Vi graver simpelthen græsset af i et lille spadestiks dybde og lægger skærverne på et lag fiberdug.

LÆS OGSÅ: Galleri med 11 udendørslamper

Blomsterne sætter vi i kasser Så kommer vi til bedene, for lidt blomster og krydderurter skal der til, når vi nu har lagt grå skærver i området. Her bygger vi nogle rørende enkle plantekasser, som er lige så enkle at passe, når først vi har sat vores planter i dem. De fores med plast, før vi fylder dem, så jorden ikke regner ud og lægger sig oven i belægningen.

Og så hegner vi det hele ind med et let espalier, så det bliver et frodigt og hyggeligt rum, man får lyst til at sidde i. Fyldingerne mellem stolperne er simple rammer, hvor vi sætter lister i spænd, så de danner buer. Det er nemt – og det ligner en million.

LÆS OGSÅ: Espalier