I stedet for at køre affaldet væk har Maren og Mikael besluttet, at de vil lave et hegn ud af alt det kvas, de har fået samlet gennem den sidste tid. Hegnet skal her placeres omkring deres bistader, men det kunne også fungere fint fx omkring en kompostbunke.

Hegnet skal være en simpel konstruktion af forskudte stolper, der kan holde på kvaset. Mikael har i første omgang markeret med nogle stænger, hvor de enkelte stolper skal placeres. Med et bor graver han jord op, så der er plads til stolpen.

Han banker stolpen godt ned i jorden med dette metalrør med bund og håndtag. Stolperne er skåret af den robuste træsort robinie. De kan tåle at stå direkte i jorden i mange år.

Med en tommestok sikrer han sig undervejs, at stolperne er lige lange over jordniveauet. Og sådan fortsætter han til alle stolperne er godt i jorden. Kvashegnet her bliver en halv meter i bredden.

En måneds tid senere har Mikael for længst gjort hegnet færdigt. Og han har også allerede fyldt godt med kvas på. Men der kommer hele tiden nyt til, og nu er det ingen sag at fylde efter.

Kvashegnet kan både være et godt gemmested for pindsvin, og det kan også gavne forskellige insekter og nyttedyr, der vil søge ly mellem grenene. Bunken synker stille og roligt sammen med tiden, så der vil formentlig altid være plads til at fylde ekstra på i takt med, at familien løbende får brug for det.

Er hegnet alligevel blevet lidt vel fyldt, kan man gøre som Maren her et halvt års tid senere.