Først har hun målt haven op og tegnet grundridset ind på et stykke ternet papir. De blivende elementer som for eksempel husfacaden og træerne i haven tegner hun også ind. Når alle de faste elementer er på plads, tegner hun de bede ind i skitsen, som skal udgøre køkkenhaven.

Bedene her bliver ikke mere end en meter i bredden. Så er det nemt at komme til at passe og vedligeholde de forskellige afgrøder. Ved at designe de tre største af bedene med en lille vinkel på hvert, virker køkkenhaven lidt mere som et rum, man går ind i fra resten af haven.

Mellem køkkenhavens bede vil hun have trædestier belagt med stenmel. Køkkenhaven skal ikke være større, end der er tid til at passe den. Denne lille have giver et friskt tilskud af grønsager og krydderurter gennem sommer og efterår. For enden af køkkenhaven – mod syd – skal der være en blomstrende mark af georginer.

Maren vil lægge georgineknolde i fire rækker i hele køkkenhavens bredde. Hun kan godt begynde at glæde sig. Georginerne vil kvittere med et festfyrværkeri af flotte og fyldige blomster i mange farver senere på sæsonen, som man kan have glæde af helt til frosten kommer.

I de små cirkler skal der etableres klatrestativer til duftende ærteblomster (latyrus). Og ved husvæggen ved siden af et eksisterende nedløbsrør er der plads til en regnvandstønde.De rektangulære felter er plantekasser, der skal indeholde tomater. På husets sydside står de solrigt og lidt i læ.

Små opstammede frugtbuske placerer hun også rundt om i køkkenhaven. Køkkenhaven afgrænses op til huset med et såkaldt belgisk espalier, der skal etableres af forskellige æbletræer. Mod øst-siden skal der være et lavt stakit, der også skal etableres af små bitte æbletræer.

I den anden ende af haven bag georginemarken skal jorden holdes i gang med grøngødningsplanten honningurt. Hvis jorden blot ligger brak, vil ukrudtet bare brede sig. Så er det langt bedre at dyrke den med grøngødning, indtil den skal bruges til dyrkning eller beplantes.

Langs med køkkenhaven i den ene side skal der være et staudebed. Stauderne til bedet skal være hårdføre nok til at kunne konkurrere med den skvalderkål, der breder sig fra den vildere del af haven. Nu er skitsen klar.

Med den i hånden sikrer Maren sig, at hun bevarer overblikket, når hun går i gang med det store anlægsarbejde.