Træet blomstrer som et af de sidste, midt på sommeren, og det er bierne glade for. Træet hører til bælgplanterne og samler kvælstof fra luften. Det skygger kun lidt og giver dermed både lys og næring til naboplanter.

Selve veddet fra robinie er meget velegnet i haven, hvor man måske ellers ville have brugt det meget miljøbelastende trykimprægnerede træ. Veddet hører til de såkaldte selvimprægnerende træarter, som også dækker tuja, lærk og douglasgran.

Disse arter har nogle indholdsstoffer, der nedsætter den biologiske nedbrydningsproces, og derfor har de usædvanlig lang holdbarhed. I denne have er plantekasserne med tomater for eksempel af robinietræ. Men også alle steder, hvor der er anvendt stolper i jorden, er det robinietræ.

Både i køkkenhaveafdelingen – og ved det nyanlagte kvashegn. Disse stolper kan nemlig tåle jordkontakten bedre end alle andre træsorter. Undersøgelser har vist, at robinietræ faktisk kan holde i over 30 år i jordkontakt.

Til sammenligning er egetræ kun målt til at kunne holde i op til 25 år i jorden. Robinie (Rubinia) kaldes også for uægte akacie (Acacia). Træet blev introduceret fra Centralamerika til Europa for omkring 400 år siden.

De største drevne skovbrug med robinietræ findes i Ungarn. Robinietræ betragtes på ingen måde som truet, og det er derfor et godt og meget bæredygtigt valg i den økologiske have.